Четвъртък, 08 Октомври 2020 | Светът

Двамата представиха в германската столица най-новата книга на поета „Обичай ме бавно“

Въпреки рестриктивните мерки покрай COVID-19, Петър Антонов и Добромир Банев покориха сърцата на българската публика в германската столица. Във вторник вечерта те представиха най-новата книга на поета – „Обичай ме бавно“ (Издателство "Персей").

Събитието се проведе във вторник вечерта в Българския културен институт – Берлин (БКИ). Заради мерките, наложени от германското правителство, местата бяха ограничени и по предварителна заявка, но това не спря много млади хора да уважат с присъствие двамата гостуващи, търпеливо чакай пред входа на БКИ, за да се видят с тях.


Петър Антонов и Добромир Банев

Със своята интерпретация на стиховете актьорът Петър Антонов остави публиката без дъх, а Добромир Банев „бръкна“ в душата на всеки един от присъстващите, прочитайки някои от най-емблематичните си творби. Разбира се, имаше отредено време и за автографи.


Катя Костова, Добромир Банев и Петър Антонов

Маските не успяха да откажат българската публика да посети събитието под надслов "Известни актьори четат съвременни български автори". То бе организирано съвместно от БКИ-Берлин и АРТ Театър, като особена заслуга за цялостната организация персонално имат Катя Костова и Борислав Петранов, директор на Българския културен институт.

БАВНО

Отдавна вече нищо не боли.

Тъгата облаците изваляха.

Като в платно на Салвадор Дали

стрелките на часовниците спряха.

В безвремие, присъщо за очи,

които в нечии очи се взират,

от нежност вятърът сега мълчи,

и рокля като летен шал прозира.

Едва пълзи световният каданс,

край нас се сменят кадрите му плавно -

това е най-щастливият ми шанс

да те обичам -

бавно,

бавно,

бавно.

Добромир Банев


Борислав Петранов, Петър Антонов и Добромир Банев

На заглавната снимка: Петър Антонов и Добромир Банев пред останки от Берлинската стена

ARTday.bg

СПОДЕЛЕТЕ


Съдържанието на този уеб сайт и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на ARTday.bg, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на ARTday.bg, с посочване на източника и добавяне на активен линк към www.artday.bg

Контакт с нас:

За реклама, изпращане на публикации и съобщения: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.m
ARTday.bg - всички права запазени. © 2017