Рекорд на „Гинес“: Най-възрастният мъж на планетата е на 112 години (ВИДЕО)

Html code here! Even shortcodes! Replace this with your code and that's it.

Споделете, харесайте, последвайте ни:

Той има три деца, десет внуци и 25 правнуци

Британецът Робърт Уейтън, отпразнувал на 29 март своя 112-и рожден ден, бе обявен за най-възрастният мъж на планетата, съобщи ТАСС, като се позова на информация на сайта на Книгата за рекордите на Гинес.

В съответствие с действащите в Обединеното кралство правила за социално дистанциране заради коронавируса, представител на Книгата за рекордите не може лично да се срещне с Боб, както се случва обикновено.

Вместо това, докато той стоеше на балкона си, му изпяха песента „Честит рожден ден“ и сертификатът бе връчен на служители на дома за възрастни хора, където Боб живее. Всичко това бе извършено на безопасно разстояние, за да се отбележи забележителното събитие“, се посочва в съобщението.

Титлата на най-възрастен мъж на планетата премина при англичанина от японеца Читецу Ватанабе, който почина на 23 февруари на възраст 112 години и 355 дни. Най-възрастният човек на Земята е японката Кане Танака.

Заради разпространението на новия коронавирус във Великобритания Уейтън не можа да отпразнува рождения си ден със семейството си. Той има три деца, десет внуци и 25 правнуци, които са го поздравили по телефона.

„Аз съм обикновен човек, комуто просто провървя да живее дълъг живот“, каза Уейтън в интервю миналата година за в.“Дейли мейл“.

World's new oldest man, 111, who retired 55 years ago has a cheeky ...
Снимка: Daily Mail

По думите му в детството и той „като всички“ преболедувал паротит, коклюш и шарка, преживял две епидемии от испански грип и две световни войни, живял е в Канада и Тайван, където научил китайски език, прекарал малария и успешно се възстановил след „две или три операции“.

Уейтън е инженер по образование, през Втората световна война работел в завод, произвеждал самолети за Британската империя. Сега, за да запълва времето си, прави играчки мелнички, които продава по 40 лири и дарява парите за благотворителност.

Заглавна снимка: Mirror

ARTday.bg

spot_imgspot_img

ПОСЛЕДНО

Лили! Неповторимата!

Примата на българската естрада Лили Иванова се ражда на 24 април през 1939 г., в малкото градче Кубрат, тогава Царство България, в семейството на...

Шърли Маклейн – интелектуалката на Холивуд

Шърли Маклейн Бийти е американска театрална и киноактриса повече от 50 години, носителка на „Оскар“, известна не само като киноактриса, но и като авторка...

Познатият непознат Уилям Шекспир

По данни на английската църква Уилям Шекспир е роден на 23 април 1564 г. и умира на същата дата през 1616 г. на 52-годишна...

Прочутият Деклан Донелан поставя „Медея“ в Народния театър

През месец май в Народния театър „Иван Вазов“ ще започнат репетиции за спектакъла „Медея“ по Еврипид на световноизвестния театрален режисьор Деклан Донелан. Преди повече от тридесет години заедно със сценографа Ник...

С поредицата си „Баща и син“ български фотограф спечели световна награда

Българинът Валерий Пощаров спечели голяма международна награда за фотография с поредицата си "Баща и син". Той е отличен с 1-вото място в категория "Портрет" от Sony...