Хоакин Финикс и Рене Зелуегър с големите отличия от Гилдията на филмовите актьори (СНИМКИ)

Html code here! Even shortcodes! Replace this with your code and that's it.

Споделете, харесайте, последвайте ни:

Робърт Де Ниро получи признание за цялостно творчество

Корейският филм „Паразит“ спечели наградата за най-добър актьорски състав на американската Гилдия на филмовите актьори. „Паразит“ е комедиен трилър, показващ социалните разделения. Той спечели въпреки силната конкуренция, включително от филми като „Ирландецът“ и „Имало едно време в Холивуд“, пише БТА, цитирайки Ройтерс.

„Паразит“ стана първата чуждоезична продукция с приза за най-добър актьорски състав на американската Гилдия на филмовите актьори. Тя го превръща в силен съперник на „1917“ за награда „Оскар“ за най-добър филм. Драмата на Сам Мендес е един от фаворитите за нея, след като спечели наградата за най-добър филм на Гилдията на продуцентите.

Тъй като актьорската гилдия е най-голямата в американската киноакадемия, нейните награди се следят отблизо в надпреварата преди Оскарите.

Смразяващото изпълнение на Хоакин Финикс като Жокера му донесе наградата за най-добър актьор. Той вече спечели няколко отличия с тази роля.

Рене Зелуегър получи наградата за най-добра актриса за превъплъщението си в отчаяната Джуди Гарланд в биографичния филм „Джуди“.

Брад Пит получи още една награда за поддържащата роля в „Имало едно време в Холивуд“, а Лора Дърн беше избрана за най-добра актриса в поддържаща роля за превъплъщаването в безскрупулна адвокатка в „Брачна история“.

Драмата „Бомба със закъснител“ водеше с четири номинации на Гилдията на филмовите актьори, но остана без награди. Церемонията беше разочароваща и за „Ирландецът“.

Робърт де Ниро, чието изпълнение в „Ирландецът“ досега беше пренебрегнато от наградите „Златен глобус“, от номинациите за „Оскар“ и от Гилдията на филмовите актьори, получи награда за цялостно творчество.

Той използва получаването на наградата си за цялостно творчество, за да отправи прикрита критика срещу президента Доналд Тръмп.

Има неща, които са правилни, има неща, които са погрешни, има злоупотреба с власт и като гражданин, аз имам също толкова право, колкото всеки друг, да изразя мнението си„, заяви актьорът.

Той призна, че гласът му е по-силен заради конкретната ситуация, и обеща да го използва „винаги, когато видя очевидна злоупотреба с власт“.

И това е всичко, което ще кажа тази вечер„, добави той, без да спомене президента на САЩ поименно.

След това Де Ниро благодари на „братята си по оръжие“ за наградата за цялостно творчество. Общо 76-годишният актьор е участва в над 100 филма, припомня Ройтерс.

Снимки: АР/БТА

ARTday.bg

spot_imgspot_img

ПОСЛЕДНО

Първата целувка с него

Разделиха се по негово желание. Тя седеше на пейка в парка и го гледаше как се отдалечава и напуска живота ѝ завинаги. Сърцето ѝ...

Орлин Горанов празнува „50 години магия“ на сцената с турне и бляскав концерт-спектакъл в зала 1 на НДК

Орлин Горанов ще отбележи 50 години на сцената с турне и концерт-спектакъл на световно ниво в зала 1 на НДК на 19 ноември. Един...

Дафни дю Морие: Няма връщане назад в живота. Няма втори шанс.

Съмнявате ли се, че една миловидна английска аристократка може да всява ужас, достоен за майстор на съспенса като Хичкок? Е, повече недейте. Пример за...

Лекция за Майстора спасява от рухване гарата в любимото му село

В балетната зала на Народно читалище „Алеко Константинов 1897“ на ул. „Оборище“ 73 в столицата на 22 април от 19.00 ч. ще се състои...

Ди Каприо играе Синатра в новия филм на Скорсезе

Мартин Скорсезе ще режисира биографичен филм за Франк Синатра, в който главната роля ще се изпълнява от Леонардо ди Каприо. 81-годишният режисьор работи по...