Ричард Гиър се качи на кораб, превозващ мигранти (СНИМКИ)

Html code here! Even shortcodes! Replace this with your code and that's it.

Споделете, харесайте, последвайте ни:

Актьорът занесе на бежанците храна и вода и призова света да помогне

Холивудската звезда Ричард Гиър се качи на кораб с мигранти, за да изрази солидарност със съдбата им, съобщиха световните агенции, цитирани от БНТ.

Корабът им е насред Средиземно море и очаква прием на европейско пристанище, след като Италия и Малта му отказаха такъв.

Звездата от „Американско жиголо“ и „Хубава жена“ заяви, че е донесъл на мигрантите храна и вода и призова светът да помогне.

„Най-важното нещо за тези хора тук е да могат да стигнат до свободно пристанище, да слязат от кораба, да стъпят на сушата и да започнат нов живот“, каза актьорът във видеозапис, публикуван в интернет. „Моля, подкрепете ни тук на „Оупън армс“ и помогнете на тези хора, наши братя и сестри“, заяви Гиър.

Междувременно спасителен кораб на хуманитарната организация „Лекари без граници“ спаси 80 мигранти от гумена лодка край бреговете на Либия, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Организацията съобщи в Туитър, че спасените са в шоково състояние и разпространи снимки, на които се вижда как мигрантите биват прехвърлени на плаващия под норвежки флаг спасителен кораб „Оушън Вайкинг“ от оранжева надувна лодка.

„Гореща линия“ за бедстващи мигранти, поддържана от мрежа от активисти, съобщи, че е получила сигнал за лодката с 80 души край бреговете на Либия, сред които 5 жени и 4 деца, и е информирала както властите, така и кораба „Оушън Вайкинг“.

Вътрешният министър на Италия Матео Салвини, който предизвика правителствена криза, каза, че ще подпише забрана за влизане на кораба в италиански териториални води. Според одобрен неотдавна правителствен указ, корабът може да бъде глобен с 1 милион евро, ако наруши забраната.

 

Снимки: АР/БТА

ARTday.bg

spot_imgspot_img

ПОСЛЕДНО

Други гласове, други стаи…

Да си писател, който си пада по представителите на същия пол, съвсем не е необичайно. Всеки от хората на изкуството има своите „странности“. Животът...

Шарън Стоун: Ако някой ми предложи важна роля, ще я приема. Но това няма да се случи…

"Щях да съм още по-ценна, ако бях мъртва." Това констатира Шарън Стоун в интервю пред "Гардиън". Тя има предвид, че картините на мъртвите художници...

Почина поетът Таньо Клисуров

Поетът Таньо Клисуров напусна зримия свят малко преди да навърши 80. За първи път публикува стихотворения в началото на 70-те години. Печата свои творби във...

Муза на Рафаело е най-желаната куртизанка в Рим

Историята на жената, нарисувана от Рафаело в образа на Галатея от прочутата му фреска във вила Фарнезина в Рим е разказана от италианската писателка...

Тъжната история на гения, изобретил предшественика на велосипеда

Той е изобретил предшественика на велосипеда и още какво ли не. Но приживе така и не получава признание. Бил е барон, но доброволно се...