Бразилският ангел Алесандра Амброзио

Html code here! Even shortcodes! Replace this with your code and that's it.

Споделете, харесайте, последвайте ни:

Днес топ моделът навършва 39

Алесандра Корини Амброзио е бразилски топ модел с пленителна красота и положително целеустремено излъчване. Тя е жена, която излъчва хармония, светлина и одухотвореност. Истински обича живота, държи много на семейството си и отдава свободното си време на куп благотворителни каузи.

Родена е на 11 април 1981 година, в град Еречим, Бразилия, близо до южноамериканските държави Уругвай и Аржентина. Супермоделът Алесандра посещава семейството си редовно и назовава Еречим като едно от любимите си места в света.

Резултат с изображение за alessandra ambrosio

Любима храна – яйца, сирене, бекон, черен шоколад, японска и тайландска кухня. Любим цвят – розово. Любими модни дизайнери – „Долче и Габана“ и „Ралф Лорън“.

Едва на 38, моделът вече има 20 годишна кариера зад гърба си. Започва я когато е 12-годишна и постъпва в клас за модели. На 14 години тя е сред 20-те финалисти в конкурс на „Elite Model Management“ в Бразилия. Когато е на 15, се реализира успешно като модел за „Dilson Stein“. В началото на кариерата си е силно повлияна и водена от своята майка, наред с която получава подкрепа от модния агент Richard Habberley от „Elite Model Management“, известен като част от субкултурното движение Нов Романтизъм и Blitz Kids в Лондон.

Резултат с изображение за alessandra ambrosio

Сега Алесандра живее предимно в Ню Йорк и посочва Калифорния като едно от любимите си места за екскурзия. Освен това има собствено жилище в град Флорианополис (или Floripa) – който се намира на остров, свързан с бразилския континент, където тя има възможността да упражнява най-любимият си спорт – сърфинг.

Алесандра поддържа комплексно своята фигура чрез персонална тренировъчна програма, която включва бразилските Butt Lift и Tummy Tuck. Тя е много добър сърфист и любител на екстремните спортове. Обича да скача с парашут и активно се занимава с волейбол, бодибординг, сноуборд и кънки. Към всичко това добавете Капоейра, Самба и Аеробика и се оказва, че да си ангел на „Victoria’s Secret“ и една от най-красивите жени в света, също изисква сериозен труд. Когато е в Ню Йорк и работи, супермоделът използва услугите на личен треньор два дни седмично.

Резултат с изображение за alessandra ambrosio

Осмият най-скъпо платен модел в света е щастливо обвързана с бизнесмена Джейми Мазур от 2008 година насам. Радва се на спокоен семеен живот и две деца – дъщеря на име Аня Луис Амброзио Мазур, родена на 24 август 2008 година и син – Ноа Финикс Амброзио Мазур, роден на 8 май 2012 година.

Развива собствена модна линия дрехи, както и бижута и бански. Супермоделът се развива успешно и като актриса. Участва във филмите „Казино Роял“, „Как се запознах с майка ви“, „Костенурките нинджа – 2“, сериала „Антураж“, риалити шоуто „Проект писта“ и други.

Алесандра Амброзио е отдаден и деен филантроп. Посланик е на Обществото с множествена склероза от 2007 година насам. „Има стотици хиляди хора, включително и баща ми, които живеят с предизвикателствата на това заболяване, и аз искам да направя всичко по силите ми, за да се повишава осведомеността и да помогна за намирането на лекарство“ – казва тя. „В допълнение към работата ми с обществото с множествена склероза, аз работя в тясно сътрудничество с бразилската благотворителна организация ABEM (Associação Brasileira de Esclerose Multipla), която също помага на хората, засегнати от МС.“

Резултат с изображение за alessandra ambrosio

Тя е е един от поддръжниците на УНИЦЕФ в програмата „Полио“, която популяризира и информира относно необходимостта от полиомиелитна ваксина за всяко дете в засегнат район. Част е от благотворителното събитие на „Victoria’s Secret“ за информираност за Pelotonia и изследвания за рак.

ARTday.bg

Следвайте страницата ни във Фейсбук: https://www.facebook.com/ArtDay.bg/

spot_imgspot_img

ПОСЛЕДНО

Познатият непознат Уилям Шекспир

По данни на английската църква Уилям Шекспир е роден на 23 април 1564 г. и умира на същата дата през 1616 г. на 52-годишна...

Прочутият Деклан Донелан поставя „Медея“ в Народния театър

През месец май в Народния театър „Иван Вазов“ ще започнат репетиции за спектакъла „Медея“ по Еврипид на световноизвестния театрален режисьор Деклан Донелан. Преди повече от тридесет години заедно със сценографа Ник...

С поредицата си „Баща и син“ български фотограф спечели световна награда

Българинът Валерий Пощаров спечели голяма международна награда за фотография с поредицата си "Баща и син". Той е отличен с 1-вото място в категория "Портрет" от Sony...

Почина режисьорката Мариана Евстатиева-Биолчева

Тази нощ е починала режисьорката Мариана Евстатиева-Биолчева. За кончината ѝ съобщи нейният съпруг проф. Боян Биолчев. Опелото ще се състои в събота в храма "Св.Седмочисленици"...

Мигел де Сервантес: Любовта може да бъде надмината само от летенето

На днешния ден, 23 април, през 1616 година видимия свят напускат трима велики автори – Сервантес, Шекспир и Де ла Вега. Съвпадение или не,...