Събота, 14 Декември 2019 | Светът

Пророкът предрича с точност дори собствената си смърт

Средновековният предсказател е роден на 14 декември през 1503 година във Франция. Няма човек, който да не е чел за пророчествата му или да не е гледал игралния филм, описващ живота му и неговите способности да вижда напред във времето.

Ако Нострадамус отново се окаже прав, през 2291 година Слънцето ще започне да изстива, а 3005-а ще е начална за Апокалипсиса. Марс ще се взриви, а това ще наруши равновесието в гравитационните сили, като една от кометите ще се отклони от курса си и ще възникне огромна опасност да се сблъска със Земята. Човечеството ще направи отчаян опит да я отклони, но ядрото й ще се вреже в Луната и ще я разруши. Облаци от нажежени късове ще бомбардират планетата ни. Съставът на атмосферата фатално ще се промени, ще се образува мощен слой от прах, като от този зловещ похлупак Земята ще започне да прегрява и към 3797 г. всичко живо ще загине.

Нострадамус е лекар, учен, философ и богослов, повече близък до мистиката, отколкото до шарлатанството.

Случайно ли предсказва Великата френска революция от 1789 г.: “Правителство ще вземе мястото на осъдения крал, а кралицата ще бъде изпратена на смърт”. Предрича и появата на Наполеон: “Недалеч от Италия ще се роди император, но хората ще говорят, че повече прилича на месар, отколкото на принц”. “Видял” е и края му – заточението на остров Елба и смъртта му на остров Света Елена.

Едно от най-удивителните му пророчества е не само руската революция от 1917 г., но и точното й времетраене - 73 години и 7 месеца! Нострадамус предсказва и идването на власт на тирани като Франко, Мусолини, Хитлер и Сталин. А нацистка Германия нарича “държава на зверове”, докато за атомните бомбардировки над Нагазаки и Хирошима пише: “Ще бъде спуснат невиждан огън, носещ смърт. Сутрин летящ кораб (бомбардировач) ще хвърли две топки и ще изгори два източни града, превръщайки ги на прах. В руините ще останат сенките на хиляди хора...”

Нострадамус “вижда”, че в края на XX век ще започне силно замърсяване на природата и разрушаване на озоновия слой. Според пророчествата му след 2015-2020 г. Китай ще стане световен лидер, а САЩ и Русия ще загубят статут на най-велики сили.

Пророкът познава дори деня на собствената си смърт, като на 1 юли 1566 г. приготвя завещанието си и се сбогува с роднини и близки: “Утре при изгрев слънце няма да ме видите сред живите!” Така и става – на 2 юли сърцето на “бащата на всички пророци” спира.

Борис Белев

ARTday.bg

Следвайте ни във Фейсбук на https://www.facebook.com/ArtDay.bg/

СПОДЕЛЕТЕ

Свързани публикации (по етикет)


Съдържанието на този уеб сайт и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на ARTday.bg, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на ARTday.bg, с посочване на източника и добавяне на активен линк към www.artday.bg

Контакт с нас:

За реклама, изпращане на публикации и съобщения: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.m
ARTday.bg - всички права запазени. © 2017