Вторник, 19 Ноември 2019 | Градът

През този уикенд се включиха над 430 доброволци, които засадиха 16 декара от гората

За двата уикенда от есенната залесителната кампания „Новата гора на София“ е пораснала с още 25 декара. През този уикенд се включиха над 430 доброволци, които засадиха 16 декара от гората.

Резултат с изображение за новата гора на софия

Новата гора на София се намира в кв. „Суходол“, в близост до рекултивираното депо за битови отпадъци, и ще заема площ от 225 дка от които вече е засадена повече от половината.

Резултат с изображение за новата гора на софия

С доброволчески труд напредваме с бързи темпове в изграждането на зеления филтър на София, похвалиха се от Столична община.

Тази събота и неделя отново ще се сади. Атмосферните условия все още са добри и позволяват да се извършват залесителни дейности. Ако времето се задържи така, залесителният сезон ще продължи до 1 декември.

Резултат с изображение за новата гора на софия

Специално откритата временна автобусна линия № 56 А ще отвежда желаещите до терена за залесяване. Автобусите тръгват от спирка Вардар при метеостанцията в 10.00 ч. и ще се движат в интервал от 1 час. Последният автобус от гората към града е в 16.30 ч.

Резултат с изображение за новата гора на софия

На терен са осигурени ръкавици и лопати, както и достатъчно фиданки. За улеснение на доброволците експерти от ОП ''Управление на общински земи и гори'' помагат със съвети за залесителните дейности.

ARTday.bg

СПОДЕЛЕТЕ


Съдържанието на този уеб сайт и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на ARTday.bg, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на ARTday.bg, с посочване на източника и добавяне на активен линк към www.artday.bg

Контакт с нас:

За реклама, изпращане на публикации и съобщения: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.m
ARTday.bg - всички права запазени. © 2017