Идва осмото издание на Whiskey Fest Sofia

Html code here! Even shortcodes! Replace this with your code and that's it.

Споделете, харесайте, последвайте ни:

Фестивалът тази година ще се проведе между 25 и 27 октомври

Знаете ли кои са трите неща, които със сигурност могат да ви направят щастливи? Безспорно това са доброто уиски, добрата компания и добрата кауза. И малко джаз-фънк за още по-приятна атмосфера.

Тази е отличната рецепта за един октомврийски уикенд, а последният такъв за тази година ни предлага точно тези съставки – идва осмото издание на Whiskey Fest Sofia.

Тридневният фестивал ще зарадва любителите на уискито и ще им помогне да се ориентират в небосклона от предложения. Как? Като им даде възможност да избират от богата палитра от вкусове – все пак на събитието ще бъдат представени над 100 марки и над 300 разновидности уиски.

Резултат с изображение за whisky fest sofia 2019

Разнообразието е налице – от добре познати уискита до дебютни такива; от по-нишови до без съмнение новаторски. Сходното помежду им е, че във всички тях са събрани постиженията на дестилерии от цял свят.

Фестивалът тази година ще се проведе между 25 и 27 октомври, а мястото за шеста поредна година е Sofia Event Center.

25 уиски щанда, 9 щанда с ром и коняк в отделна зала, щанд с първокласни пури, няколко предложения за шоколадови изкушения, аксесоар и чаши за всеки вкус и претенция очакват посетителите на фестивала Whiskey Fest Sofia тази година.

Снимка на Ralica Scorcheva-Slavova.

В програмата отново са предвидени презентации на уиски коктейли, както и майсторски класове за начинаещи, любители и напреднали, като лекциите са вечер след 18 часа.

Разнообразие има и в атмосферата на фестивала. Ако искате за малко да се измъкнете от шикозното усещане в залите, винаги може да се озовете на фууд и парти зоната на терасата. Или обратното.

Снимка на Whiskey Fest Sofia.

А какво е един фестивал без музика? Тя е финалният щрих към облика на едно вече богато на нюанси събитие, като за нея ще се погрижат джаз-фънк формации.

Тридневният достъп до събитието можете да си осигурите с билет за 45 лева, но освен това ще получите и дегустационна чаша Glencairn, 15 уиски кредита, достатъчно вода, за да се предпазите от дехидратация, както и куп полезна информация, синтезирана в справочник джобен формат.

Резултат с изображение за whisky fest sofia

Мярката за опитване е един дегустационен уиски драм, който е равен на половин унция (около 15 мл). Той е достатъчен да те накара да повториш или замениш пробата.

Трябва да се отбележи, че тази година Whiskey Fest Sofia има и социална кауза за по-зелена околна среда. Целта е да се засадят дъбови дървета в София, а всеки посетител ще има възможност да закупи талон в подкрепа на каузата.

С него върви и шанс за спечелване на пътуване до три уиски дестилерии в Шотландия, както и Golden Tour на култовата атракция The Scotch Whisky Experience в сърцето на Единбург.

Резултат с изображение за whisky fest sofia

Победителят ще бъде изтеглен на 27 октомври, събота, в 20:27 ч., и заедно с придружител ще може да потегли на своето пътуване през първата половина на 2020 г.

Възможност да си спечелите екскурзия, подкрепа за добра кауза, приятна музика и огромно разнообразие от уиски вкусове. Това и още много ви очакват в последния уикенд на октомври.

Снимка на Ralica Scorcheva-Slavova.

ARTday.bg

spot_imgspot_img

ПОСЛЕДНО

Открит ли е гробът на гръцкия философ Платон?

Папируси от римския град Херкулан разкриха местоположението на гроба на гръцкия философ Платон. Това твърди Грациано Раноча, папиролог от университета в Пиза, предаде Arkeonews....

Петя Дубарова – момичето, подарило любовта си на всички

Само дни преди да избере смъртта на 7 септември 1979 г. Петя Дубарова записва в дневника си: „Най-парадоксалното у мен е, че страданието ми носи...

Тихо присядах на тръгване…

ТАМ ЛИ СИ ОЩЕ Търсех те, мое несбъдване. Там от брега, след завоя, тихо присядах на тръгване в пръски от сълзи с прибоя.   Помня те в моите сънища, в нежна...

Антъни Тролъп: Оръжието на една жена е нейният език

Антъни Тролъп се ражда на днешния ден, 24 април, през 1815 година. Името му се нарежда сред най-успешните, уважавани и плодовити автори от Викторианската...

Български художник преобразява базилика в Брюксел

Диан Костов сбъдва една своя мечта. Неговата изложба-инсталация с образи от Библията "Кръстопът – цената на избора" може да бъде видяна в базиликата "Сакре Кьор"...