Дами, обичаме ви до една!

Html code here! Even shortcodes! Replace this with your code and that's it.

Споделете, харесайте, последвайте ни:

Преди няколко дни в социалната мрежа ми се мерна карикатура, на която са изобразени трима души, променили света чрез плода на ябълката – Нютон, Ева и Стив Джобс.

Стори ми се много удачна метафора по още една причина – единствено ябълката на Ева е изядена докрай. Дали защото е била най-вкусна, или защото наистина изкушението в Адам е надделяло, той не е оставил нищичко от сочния райски плод.

Така е и досега. Движим се в света, който сме подчинили на законите, осенени от паднал плод върху главата на изследователя, и общуваме „интерактивно“ заради гения на един американски учен. Но с жените винаги искаме да разменяме мисли и чувства очи в очи. Трябва да бъде така. Само очите могат да оценят красотата на нежната половина от човечеството.

Винаги съм смятал, че е глупаво в календара да има специален ден, който да отбелязва празника за нашите майки, сестри, съпруги, любовници и приятелки. Когато отлистим деня от останалите дати, животът не става нито по-обикновен, нито по-малко вълнуващ.

Самата осмица като число е символ на безкрайността. Нашата любов към жената е безгранична като вселената, която по една или друга причина обитаваме заедно.

Има тъжни жени, жени в състояние на възторг, очакващи някого, непрежалили скръб или загубили любим човек. Всяка от тях е достойна за обич. До една те имат право само и единствено на любов.

На днешния ден подаряваме купища цветя и в това няма нищо странно: жените са цветята в нашия забързан, но уморителен живот, където единствено красотата го превръща в пъстър кадър през калейдоскоп. Калейдоскопите в детство бяха почти задължителни преди порасналите момчета да посегнат към биноклите и оръжията.

Сбогом, пушки и пистолети! Любовните войни придават повече смисъл.

Днес е най-точният ден да бъдем смели и откровени пред жените, които обичаме и които ни прави щастливи. „Обичам те“ е кратък израз, предизвикващ взрив на емоции, скрити дълбоко в тъмните ъгълчета на нашето съзнание. В душите ни не трябва да има място за страх.

Душата трябва да е лека като перце и да се рее свободна, когато любовта се е смилила да спре на прага ни. Тогава вятърът ще свърши всичко останало.

Без жените ние сме изгубени. Майките от съвсем малки възпитават мъжеството в нас, привилегия на жените е да ни възпитат колко силно и безрезервно трябва да обичаме и тази наша обич да стане видна за целия свят.

Една ябълка, една жена и дърво, което съвсем скоро ще разлисти вишневите си цветове – това стига.

Да застанем очи в очи с нашите майки, дъщери, сестри и любими, да им кажем колко много ги обичаме и колко много означават за нас в иначе скучния свят, който ни е отреден. Дърветата чуват всичко.

Всяко „обичам те“ ражда плодове, които със сигурност променят живота ни към по-добро. Спомнете си за карикатурата по-горе.

Честит празник, дами! Обичаме ви до една!

Добромир Банев

Снимка: Валентин Иванов-sValio

АRTday.bg

Следвайте страницата ни във Фейсбук: https://www.facebook.com/ArtDay.bg/

spot_imgspot_img

ПОСЛЕДНО

„У дома“ – изложба на Димитър Каратонев в галерия „Париж“

На 2 април 2024 г. от 18.00 ч., галерия "Париж" ще представи изложбата "У дома", създадена от вече отдавна утвърдилия се на българската сцена...

Историята на Франциск от Асизи: как разгулният младеж се превръща в най-почитания светец в Италия

Франциск от Асизи е най-почитаният светец и покровител на Италия, в чест на който настоящият римски папа прие името му. На него е наречен...

Шагал – уникален, неподражаем и подкупващо чаровен (снимки/видео)

Марк Шагал е псевдоним на Мойше Захарович Шагалов, руски и френски художник от еврейски произход. Един от предшествениците на сюрреализма. Ражда се в град...

Носителят на „Икар“ Пенко Господинов: Справихме се отлично с Ловешкия театър

"Нашата интерпретация на образа на Иполит Воробянинов, която работехме заедно с целия екип, в основата на който стои режисьорът Дамян Тенев и моите прекрасни млади колеги...

И любовта ни сякаш по е свята, защото трябва да се разделим…

Днес е особен ден – от онези, които те карат да се чувстваш отговорен пред себе си и, заедно с това, мотивират очите ти...