Вторник, 07 Април 2020 | Театър

Днес един от най-посещаваните театри в страната празнува рожден ден

Театърът е мястото, където все от нас преживява по различен начин свят, който за два часа ни кара да избягаме от реалността. Особено приятно е, когато усмивката не слиза от лицата ни, когато се смеем от сърце. Затова няма как да не отбележим празника на Сатиричен театър „Алеко Константинов“. Пожелаваме здраве на цялата трупа, а ние си припомняме мислите на едни от най-големите имена, отдали таланта и живота си на сатиричната българска сцена.

Почина Стоянка Мутафова

Стоянка Мутафова:

"Всеки човек прави изкуство, а да обичаш родината си е най-голямото изкуство."

"Знайте, че сте българи, а се старайте да надминете европейците!"

"Ако реша да лудувам, го правя толкова бясно, че събирам полицията. Не мога по друг начин."

"Когато излизам на сцената, получавам особена сила, каквато в живота няма откъде от друго място да взема. Въпреки многото години аз съм си все така буйна, годините не могат да ме укротят... На сцената ми минават всички болежки. Дай ми на мен да съм стихийно бедствие и ми гледай сеира. Сцената ми е живецът и затова не се отказвам. Да стоя вкъщи, би значело духовна смърт за мен. Щом пълня салоните и ме аплодират, значи трябва да играя и публиката ме иска. Гледайте ми спектаклите, а не болестите!"

"Няма артист, който да каже, че не е искал да се издига. Това е лъжа. Ако е изостанал, то това се е случило при много различни причини. Има много талантливи хора, които изостават и не успяват, нямат късмет."

Георги Калоянчев – “Лъжовен е тоя свят, лъжовни са хората, но най ...

Георги Калоянчев:

“В тялото на всеки един от нас има толкова много фосфор, че от него могат да се направят 2000 клечки кибрит. Представяте ли си, какъв огън ще бъде това! А ние какво? Тук драснем клечка, там драснем клечка и накрая последната догаряща клечка лекичко пада в премръзналите ръце на стария човек.”

“Когато няма сол, има сълзи и от тях ще добием, но когато няма вяра, тогава е страшно. И когато нямате хляб, аз ще ви обичам, и когато нямате работа, аз ще ви обичам, и когато се чудите, как да свържете двата края, аз ще ви обичам. Спомнете си, че някой някъде ви обича, че тази страна ви обича – слънцето, небето, цветята, горите, полята, морето.”

“Лъжовен е тоя свят, лъжовни са хората, но най-лъжовно е времето.”

“Трябва вече да тръгвам нагоре, но не ми се ще.”

Усмивката, която взривяваше хиляди | Impressio.dir.bg

Георги Парцалев:

"Чувствам се еднакво добре навсякъде. Киното създава популярност, то е една индустрия. В него сълзата може да се създаде и изкуствено. Докато в театъра за една сълза в последно действие трябва да воюваш още от първото."

"Три неща за мен са най-скъпи: здравето, приятелството и любовта - защото не се купуват с пари."

Заглавна снимка: Звездният отбор на Сатирата, който се събра на небето - Георги Калоянчев, Стоянка Мутафова, Никола Анастасов, Георги Парцалев, Димитър Манчев и Константин Коцев

ARTday.bg

СПОДЕЛЕТЕ


Съдържанието на този уеб сайт и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на ARTday.bg, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на ARTday.bg, с посочване на източника и добавяне на активен линк към www.artday.bg

Контакт с нас:

За реклама, изпращане на публикации и съобщения: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.m
ARTday.bg - всички права запазени. © 2017