Сряда, 20 Ноември 2019 | Театър

Актрисата в моноспектакъл, посветен на великата оперна певица

Световноизвестната актриса Моника Белучи ще посвети няколко театрални вечери на великата Мария Калас /1923–1977/. Тя подготвя моноспектакъл, с който ще излезе на сцената на театър „Марини“ в Париж, за да представи непознати на аудиторията писма и спомени на самата Калас.

Резултат с изображение за monica bellucci maria callas

Идеята принадлежи на режисьора и продуцент Том Волф, който създаде документалния филм „Мария и Калас“ /„Maria by Callas“/.Книгата му „Писма и спомени“ с непубликувани лични свидетелства за оперната певица, събрани и преведени от него, бе издадена съвсем скоро, на 30 октомври.

Резултат с изображение за monica bellucci maria callas

На свой ред, Моника Белучи ще продължи разказа под друга форма и ще съживи текстовете от тази книга чрез своя моноспектакъл, режисиран от Том Волф. Представленията ще са четири – на 27 и 29 ноември, а после на 4 и 6 декември 2019 г. За италианската актриса и едно от най-известните лица на международното кино, подобен моноспектакъл е уникален – затова и той се възприема като „голямата премиера“ в кариерата ѝ.

Резултат с изображение за monica bellucci maria callas

 

Белучи ще чете текстовете, в които се говори за детството на Калас в Ню Йорк, военните години в Атина, първите ѝ стъпки в операта и последвалата небивала световна кариера, съпътствана нерядко от скандали и лични изпитания.

Резултат с изображение за monica bellucci maria callas
Мария Калас

За всичко това, Том Волф е обикалял света в продължение на пет години, търсейки автентични писма и спомени, воден от думите на самата Калас: „Един ден ще напиша автобиографията си, но бих искала сама да я напиша, за да изясня нещата. Имаше толкова много лъжи, разказани за мен“.

ARTday.bg

СПОДЕЛЕТЕ


Съдържанието на този уеб сайт и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на ARTday.bg, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на ARTday.bg, с посочване на източника и добавяне на активен линк към www.artday.bg

Контакт с нас:

За реклама, изпращане на публикации и съобщения: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.m
ARTday.bg - всички права запазени. © 2017