Вторник, 24 Септември 2019 | Театър

През октомври представлението ще се играе още в Пазарджик, Благоевград и София, в Театър Азарян на 29 октомври

През следващия месец един от най-успешните спектакли от програмата на Театър Азарян - „Апарт” - ще зарадва любителите на театралното изкуство извън столицата. Дебютният документален проект на режисьора Илко Ганев ще открие фестивала „Младите в театъра” в Ловеч.  След успешното представяне на Апарт” на Международния фестивал „Тара-ра-бумбия” в Благоевград, на Театралния фестивал „Нова българска драма” в Шумен, на Международния театрален фестивал „Варненско лято” 2019 и на Международния фестивал „Сцена на кръстопът” в Пловдив, постановката ще акостира в Ловеч на 1 октомври, на 7 октомври ще бъде в Пазарджик, на 25 октомври – в Благоевград, а на на 29 октомври от 19:00 ч. софийската публика може да го гледа на сцена Backstage в Театър Азарян.

Резултат с изображение за апарт азарян

Фестивалът „Младите в театъра” в Ловеч има за цел да открие, популяризира и подпомогне млади творци в театралното изкуство. На фестивалната сцена в Ловеч ще стъпят и младите актьори Надя Керанова, Антъни Пенев, Бориса Сарафова, Димитър Крумов, Петя Бончева и Севар Иванов, за да разкажат историите за света на киното и театъра през очите на легендарни български актьори и режисьори. Режисьор е Илко Ганев, куратор на текстовете е Людмила Сланева, визуална среда е дело на Владислав Илиев, а актьорският състав включва Антъни Пенев, Бориса Сарафова, Димитър Крумов, Надя Керанова, Петя Бончева и Севар Иванов.

Резултат с изображение за апарт азарян
Режисьорът Илко Ганев

„В театъра има много любовни истории, пламенна любов, коварни изневери, горчиви раздели... ами както при всички професии, както при всички хора... Само че любовните истории в театъра се коментират най-дълго, и най-настървено. Защо ли?”, споделя режисьорът Кольо Петков в сборника „Артисти със сребро в косите”. За изпепеляващата любов към театъра, за спомените, чрез които миналото „оживява”. За живота на актьора като неизменна част от  театралното изкуство. За всичко това и още, разказва „Апарт”.  

Резултат с изображение за апарт азарян

Вдъхновен от разказите и интервютата на едни от най-големите имена в българския театър, сред които Крикор Азарян, Наум Шопов, Гинка Станчева, Емилия Радева и др., спектакълът ще въздейства на публиката по особен начин – чрез силен драматургичен текст и впечатляваща визуална среда.

Проектът се реализира с подкрепата на Столична програма „Култура” и Министерството на културата.

ARTday.bg

СПОДЕЛЕТЕСъдържанието на този уеб сайт и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на ARTday.bg, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на ARTday.bg, с посочване на източника и добавяне на активен линк към www.artday.bg

Контакт с нас:

За реклама, изпращане на публикации и съобщения: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.m
ARTday.bg - всички права запазени. © 2017