Петък, 08 Февруари 2019 | Изложби

Експозицията беше открита официално на 5 февруари в галерия ARTCENTER 12

Родената на брега на "Вечното море" в гр. Варна през 1978 г., Гроника Кавафян черпи вдъхновението за 6-тата си поредна изложба от него – морето.

Гроника работи и твори в различни области на изкуството. За нея живописта е част от житейската философия, самата тя е композиция от нюанси на същността си. Търси спокойното равновесие на композицията с деликатни цветни петна и акценти. Вече повече от 5 години, тя се изразява чрез рисуване, декориране и трансформиране на различни пространства. Създава своите картини с голямо търпение и прецизност, с любов до последния детайл, използвайки любимите си маслени бои. Основната идея на нейното изкуство е да изобрази и да даде форма на идеалното, първоначално чувство за човешкото съществуване - щастие, любов и осъзнаване.

Снимка на Sonia Avakian-Bedrossian.

Изкуството й съдържа копнеж към природна и човешка хармония, към красота и радостта от живота. Тя се стреми да даде образ на идеалния, първичен смисъл на човешкото съществуване.

Снимка на Sonia Avakian-Bedrossian.

Вдъхновението за нея идва от различни места, но едно от важните е морето. Това е и темата на 6-тата й самостоятелна изложба „Море“,тематична сбирка от 23 живописни платна. С лекота споделя състояния, движения, очарование, които зареждат творчеството й. Впечатляващи морски пейзажи, морето сякаш се разлива пред нас, а пясъкът свети под лъчите на щедрото слънце. Неочаквано като „филм на живо” пред нас изникват множество гледки, които мигновено ни пренасят в морския свят и ни карат да преживеем късче от морския бряг и морските дълбини.

Снимка на Sonia Avakian-Bedrossian.

Гроника споделя, че само ако е преживяла всичко емоционално и лично, тогава може да го изрази върху платното.

Песъчинки щастие сред прилива на забързаните ни дни – това е есенцията на изложбата “Море”.

Самата изложба може да се види в ARTCENTER 12 до 1 март.

Снимка на Sonia Avakian-Bedrossian.

„Синьо

Щастливо

Бурно

Спокойно

Искащо и

Даващо

Нестихващо и

Безкрайно

-Какво си ти?

-Аз, Морето.“ - Гроника Кавафян

ARTday.bg

СПОДЕЛЕТЕ

Свързани публикации (по етикет)


Съдържанието на този уеб сайт и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на ARTday.bg, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на ARTday.bg, с посочване на източника и добавяне на активен линк към www.artday.bg

Контакт с нас:

За реклама, изпращане на публикации и съобщения: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.m
ARTday.bg - всички права запазени. © 2017