Събота, 08 Декември 2018 | Изложби

Иновативен проект на художничката Гроника Кавафян провокира зрителя да открие звяра или гальовния хищник у себе си

Уникалният проект “Открий себе си” ще бъде представен на 31 декември 2018 г. в метростанция „Лъвов мост“ в София и ще покаже три различни вариации на човешката същност в проекция на вечния ни стремеж да разгадаем самите себе си.

Трите платна ще бъдат изложени в метрополитена до 14 януари и ще разкрият пред широката публика отговора, който самата авторка дава на въпроса – „А ти кой си?“.

Художничката провокира зрителя да участва в своеобразен експеримент, като го предизвиква да назове животните, които вижда при спонтанната си реакция от срещата с творбите.

Символиката в платната на Гроника илюстрира най-ярките човешки качества и ценности - лоялност, преданост, стремеж към свобода, храброст, бързина, благородство – показани в образитте на куче, кон и орел.

Гроника Кавафян има пет самостоятелни изложби зад гърба си и активно участва в множество различни арт проекти. Последният - „Открий себе си“, е разработен в партньорство с Моушън Артс. Идеята е чрез изкуството да се обогати и оцвети сивата градска среда и да накара пътуващите с метрото столичани да вдигнат глава от мобилните си устройства и да открият посланието, заложено в творбите на художничката.

ARTday.bg

СПОДЕЛЕТЕ

Свързани публикации (по етикет)


Съдържанието на този уеб сайт и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на ARTday.bg, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на ARTday.bg, с посочване на източника и добавяне на активен линк към www.artday.bg

Контакт с нас:

За реклама, изпращане на публикации и съобщения: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.m
ARTday.bg - всички права запазени. © 2017