Сряда, 12 Януари 2022 | В лице

Парафрази по цитати от книгата „Автобиография“ на писателката

Докато не опитате да превърнете мечтата си в действителност, не знаете дали сте способни на това или не.

***
Никога не мислете, че вие знаете какво е най-добро за хората около вас. Не се опитвайте и да налагате мнението си. Ако го правите помнете, че отнемате свободата на друг човек.

***
Никога не се връщайте там, където сте били щастливи. В спомените ви времето и събитията остават живи. Ако се върнете, унищожавате „безсмъртието” на преживяното.

***
Най-големият грабеж на човешката душа се извършва, когато човек среща шедьовър на изкуството на неподходящо място и в неподходящо време. За милиони Шекспир, Балзак или Сервантес са загубени, само защото са били принудени да ги изучават в училище.

***
Истински може да ранява само любимият човек – той е най-близо до вас и във вас.

***
Всяка интимна връзка между мъж и жена винаги започва с разтърсваща илюзия, че мислите еднакво за всичко. Осъзнаването на илюзията често унищожава дори връзки тип „китайска стена”.

***
Ако не можете да приемете начина на живот на любимия човек, тръгнете си навреме.

***
Бракът не е безкрайна любов, още по-малко безкраен секс. Главното в брака е взаимното уважение. Но не го бъркайте с възхищението. Ако се възхищавате прекалено дълго на един човек, вие или сте мазохист, или сте ревматик, който трудно движи врата си. Уважението крепи всичко, загубите ли го - „сградата” на брака се взривява.

***
Да бъдеш упорит да успееш в сфера, за която нямаш талант, дарба, способности, означава или безкрайна глупост, или тежка форма на мазохизъм. И в двата случая поведението е саморазрушително.

Божидар Ивков, bojidarivkov.wordpress.com

ARTday.bg

Следвайте ни във Фейсбук на https://www.facebook.com/ArtDay.bg/

СПОДЕЛЕТЕ


Свързани публикации (по етикет)


Съдържанието на този уеб сайт и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на ARTday.bg, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на ARTday.bg, с посочване на източника и добавяне на активен линк към www.artday.bg

Контакт с нас:

За реклама, изпращане на публикации и съобщения: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.m
ARTday.bg - всички права запазени. © 2017