СкандаУ отказват номинация в Годишните награди на БГ радио

Html code here! Even shortcodes! Replace this with your code and that's it.

Споделете, харесайте, последвайте ни:

Дара Екимова, Стефан Илчев, Виктория Георгиева не намират място в номинациите за приз

Скандалът с ежегодните награди на БГ радио се разраства с пълна сила. Повод за негодувание буди отсъствието на определени имена, както и традиционното включване на определени изпълнители с близки връзки и контакти с медията.

Големите победители от церемонията през 2019 година СкандаУ обявиха, че се отказват от номинацията в категория Дует/Трио/ Вокална група в Годишните награди на БГ Радио, защото смятат за неуместно тяхното присъствие в тази категория.

СкандаУ" скочиха срещу колегите си, били наркомани
СкандаУ

Йонислав Йотов написа в профила си във фейсбук:

Скъпи приятели,

Може би не сте очаквали да чуете тази новина, но и това се случва:) Вчера в разговор по телефона уведомихме организаторите от БГ радио, а днес и с официално изявление по имейл, но и до този момент нямаме отговор от тях.

Група СкандаУ се отказва от номинацията в категория Дует/Трио/ Вокална група в Годишните награди на БГ Радио, защото смятаме за неуместно присъствието ни там!

Категорията е за постижения и успехи на дует/трио/вокална група през цялата 2019 година, в един общ професионален път, не в създаването и изпълнението на една песен. Така мислим ние, но може и да грешим! Иначе защо има такава категория и за какво се дава награда? Какви са критериите?

За 2019 г. те напълниха Арена Армеец на 6-ти април, а през есента „СкандаУ Хайвера Тур“ събра техни фенове във всички най-големи зали в 5 града в страната. В периода на „СкандаУ Хайвера Тур“, септември – ноември, те имаха и турне в Щатите и Канада, три дати в Европа, както и други участия в България, извън Хайвера тур. За цялата година над 150 изяви. Използвам думата „изяви“, защото повечето хора не харесват „участия“. За 2019 СкандаУ написаха и заснеха парчетата «Арабия» с Атанас Колев, «Дръж са Либе» – с Борис Солтарийски, «Спомен от рана», «Рамбо» и «Кольо Фичето» , които имат 18 милиона гледания. Участия в колаборации: „Нецъфнали рози“ – Веси Бонева и Лъчо с 1,9 М гледания „Латино сеньорита“ – Михаела Филева и Тото с 2,5М гледания.

Не смятам за редно да са в една категория с останалите изпълнители, тъй като те не са нито дует, нито трио по принцип, каквито са СкандаУ от 10 години.

Това са колабораци и може би е необходима категория Колаборации… не зная и не е моя работа!

Некоректно е да поставиш една единствена песен срещу цялата година на СкандаУ. Некоректно е срямо всички участници в тази категория, които безспорно са имена, заслужили успехите си!

Поздравяваме изпълнителите в колаборациите за прекрасните песни и за труда им! Пожелаваме успех на 4Magic, които наистина са вокална група през цялата година! Благодарим на всички гласували за Група Скандау, за да ни има в останалите номинации!

11 години след смъртта на Дими, Дара Екимова записа дует с него ...
Дара Екимова

Преди групата се чуха протести и от феновете на Дара Екимова. Те останаха неприятно изненадани в поп жанра, където ярко се откроява липсата на името ѝ. Дъщерята на Дими от „Сленг“ направи истинска сензация с няколко песни, една от които бе в дует с Искрата.

„Поне в една категория да я бяха включили, ей така просто да я отбележат. И номинацията щеше да е достатъчно признание, но не би!“, ядосват се почитателите на Дара.

Странно е присъствието на Тита в категорията „БГ изпълнителка“. Там тя ще спори за приза с Алма (дъщерята на Саня Армутлиева), Дара и двете Михаели – Маринова и Филева. Последната песен на Тита – „Вивалди“, е със звучене, което по-скоро я прави подходяща за награда на „Пайнер“.

Стефан Илчев - NOVA
Стефан Илчев

В номинациите са подминати младата Виктория Георгиева, която имаше реални шансове да спечели тазгодишната „Евровизия“, както и Стефан Илчев, победителят от „Като две капки вода“. Песента му „Любовта“ стигна първо място в класацията на радиото, дори в момента новата му песен „Далеч от страха“ е на пета позиция в „Нашите 10“.

По традиция кандидатите за музикалните призове бяха обявени навръх 24 май. Номинациите са в категориите „БГ песен“, „БГ албум“, „БГ изпълнител“, „БГ изпълнителка“, както и за група, за дует, за дебют, за текст, за видеоклип.

Заглавна снимка: Youtube

ATRday.bg

spot_imgspot_img

ПОСЛЕДНО

Вирджиния Улф: Този, който краде мечтите ни, краде и живота ни

Истинското ѝ име е Аделайн Вирджиния Стивън. Тя е сред най-значимите представителки на модернизма. Сред класическите ѝ произведения са „Госпожа Далауей”, „Към фара” и...

„У дома“ – изложба на Димитър Каратонев в галерия „Париж“

На 2 април 2024 г. от 18.00 ч., галерия "Париж" ще представи изложбата "У дома", създадена от вече отдавна утвърдилия се на българската сцена...

Историята на Франциск от Асизи: как разгулният младеж се превръща в най-почитания светец в Италия

Франциск от Асизи е най-почитаният светец и покровител на Италия, в чест на който настоящият римски папа прие името му. На него е наречен...

Шагал – уникален, неподражаем и подкупващо чаровен (снимки/видео)

Марк Шагал е псевдоним на Мойше Захарович Шагалов, руски и френски художник от еврейски произход. Един от предшествениците на сюрреализма. Ражда се в град...

Носителят на „Икар“ Пенко Господинов: Справихме се отлично с Ловешкия театър

"Нашата интерпретация на образа на Иполит Воробянинов, която работехме заедно с целия екип, в основата на който стои режисьорът Дамян Тенев и моите прекрасни млади колеги...