Тимъти Шаламе отново застава пред камерата на Лука Гуаданино, който го направи звезда (ВИДЕО)

Html code here! Even shortcodes! Replace this with your code and that's it.

Споделете, харесайте, последвайте ни:

„Напълно и изцяло“ бе представен на кинофестивала във Венеция през септември

Между два блокбастъра младият любимец на Холивуд Тимъти Шаламе отново застава пред камерата на режисьора Лука Гуаданино, режисьорът, който го направи известен, в смущаващ канибалски филм, чието действие се развива по пътищата в САЩ през 80-те години на миналия век, предаде Франс прес.

Почитателите на 26-годишния френско-американски актьор, който догодина ще участва в продължението на „Дюн“ и в мюзикъла „Уонка“, вдъхновен от Роалд Дал, могат да го гледат във филма „Напълно и изцяло“ („Bones and All“) на Гуаданино.

Канибалският романс, който беше включен в конкурсната програма на кинофестивала във Венеция през септември, донесе приза за най-добър режисьор на своя създател.

Този път зрителите няма да станат свидетели на сладникава гей романтика в идиличната обстановка на италианска вила, както през 2017 г. в „Призови ме с твоето име“, с който изгря звездата на Тимъти Шаламе. В „Напълно и изцяло“ актьорът разчупва гладкия си образ на млад мъж във всяко отношение, като предоставя ангелското си лице на скитника Лий. Персонажът на Шаламе се впуска в одисея с Марън, чийто неудържим апетит за човешка плът той споделя.

„Напълно и изцяло“ разказва историята на двама много изолирани млади хора, които все още нямат истинска идентичност и се утвърждават чрез любовта“, каза Тимъти Шаламе във Венеция, допълвайки, че „умира от желание да работи отново“ с Лука Гуаданино.

Да си млад днес означава постоянно да бъдеш съден. Не смея да си представя какво е да израснеш под сатъра на социалните мрежи. Беше облекчение да интерпретирам герои, които се борят с дилемите си, без да се налага да влизат в Редит, Туитър или ТикТок, за да проверяват как се вписват в обществото„, каза още Шаламе.

В образа на Марън зрителите ще видят канадската актриса Тейлър Ръсел.

По време на пътуването си двамата протагонисти се опитват да разберат различието си и да се научат да живеят с него, но не и без жестоки премеждия, които пораждат няколко кървави сцени, в които ги виждаме да поглъщат все още потръпващи тела.

Има нещо в хората, които живеят в периферията на обществото, което ме привлича и трогва. Обичам тези герои. Интересува ме емоционалното им пътуване„, казва на свой ред Лука Гуаданино.

Възприемам филма като размисъл за това какво сме и как да го преодолеем това, особено ако е нещо, което не можем да контролираме„, допълва режисьорът.

Отвъд анализа на психологическите задвижващи сили, които съпътстват търсенето на себе си при тези маргинализирани хора, „Напълно и изцяло“ предизвиква почти физическо неудобство у зрителя, не толкова като показва непоносими сцени, колкото като прави ужасно съблазнителна една двойка, нарушаваща универсално табу.

На заден план Лука Гуаданино оставя камерата си да броди из грандиозни и приказни пейзажи, сред които героите му изглеждат само мимолетни сенки, обречени да бъдат погълнати от съдбата си. Нещо като детска приказка, в която людоедите също са същества от плът и кръв, потръпващи от реализъм.

Източник: БТА; Снимка: Twitter

ARTDAY.BG

spot_imgspot_img

ПОСЛЕДНО

8 думи, „изобретени“ от Уилям Шекспир

Шекспир е навярно най-известният писател, който някога е творил на тази земя – и определено най-играният по световните сцени. Той е роден в Дания,...

Анита Лус: Паметта е по-трудна за изтриване от мастилото

Знаменитата писателка, драматург и продуцент се ражда на днешния ден, 26 април, през 1889 година. Световна слава добива с романа си „Джентълмените предпочитат блондинки“....

Цигуларят Васко Василев ще свири на Айфеловата кула

Световноизвестният ни цигулар Васко Василев, заедно със солисти от оркестъра на Кралската опера "Ковънт гардън", ще изнесе класически акустичен концерт в зала "Густав Ефел" на Айфеловата кула....

Йожен Дьолакроа – романтикът с четка в ръка

Фердинан Виктор Йожен Дьолакроа, по-известен само като Йожен Дьолакроа, идва белия свят на днешния ден, 26 април, през 1798 година в Сен Морис на...

“Post Mortem” – изложба с произведения на Ставри Калинов се открива на 30 април (снимки)

„Арт Клуб Дипломат“ и галерия „Средец“ представят изложба “Post Mortem” с произведения на Ставри Калинов (1944 - 2023). Експозицията включва 12 скулптури и 49 картини, също живопис,...