Ан Райс, авторката на „Интервю с вампир“, почина на 80 (ЦИТАТИ)

Html code here! Even shortcodes! Replace this with your code and that's it.

Споделете, харесайте, последвайте ни:

Едноименната екранизация от 1994 г. с Том Круз, Брад Пит и Антонио Бандерас, получи две номинации за „Оскар“

Американската писателка Ан Райс, автор на готическа, еротична и християнска литература, е починала вследствие на усложнения след прекаран инсулт. Това съобщи вчера синът й Кристофър Райс (също писател) на нейната страница във Фейсбук, с уточнението, че смъртта ѝ е настъпила на 11 декември.

Писателката ще бъде погребана в семейния мавзолей в Ню Орлиънс с частна церемония, а следващата година в Ню Орлиънс ще има публично събитие за приятели и почитатели на Райс.

Райс е родена на 4 октомври 1941 г. в Ню Орлиънс като Хауърд Алън Франсис О’Брайън. Първата й книга „Интервю с вампир“ е публикувана през 1976 г. Романът е написан само за пет седмици. Един от основните персонажи в него е детето Мишел, което напомня за дъщерята на писателката, починала от левкемия малко по-рано. В книгата Мишел придобива вечен живот, като става вампир.

Едноименната екранизация от 1994 г. с Том Круз, Брад Пит и Антонио Бандерас, получи две номинации за „Оскар“ и две номинации за BAFTA. През 2002 г. е екранизиран и третият том от поредицата „Кралицата на прокълнатите“.

От хрониките на български са излизали също „Вампирът Лестад“, както и две книги от серията „Нови истории за вампирите“, три заглавия от поредицата „Вещиците“ и една от книгите ѝ посветени на християнството „Христос – годините след Египет“.

AMC Network придоби правата върху литературните произведения на Ан Райс

Цитати:

Обожавам да препрочитам книги. Това е все едно отново и отново да слушаш любима песен…

Струва си да дадете воля на въображението и ще започнете да виждате и слушате всичко, което искате.

Първоначално се раждат идеи, а езикът само ги изразява.

Алчността е източник на всички злини.

Не осъзнаваме чувствата си към някого, когото обичаме, докато не ни напусне.

Яростно да обичаш и също така яростно да мразиш – това означава да живееш пълноценно.

На този свят няма кошмари без крайно изкупление.

Дръж се колкото е възможно по-близо до истината, и тогава лъжата ще прозвучи по-правдоподобно.

Сърцето ти е в моите ръце, а значи си в безопасност.

Това, че ти разкривам болката си, все още не означава, че те обичам.

Всяко същество се сражава със собствени ангели и дяволи, и всяко същество рано или късно прави избор и става привърженик на определена система от житейски ценности, без които е немислимо да живее истински.

Само мъртвите разбират колко ужасно е да си жив.

Понякога любовта и омразата служат за едни и същи цели.

Никога не бъди пешка в чужда игра. Във всяка ситуация трябва да намериш в себе си сили да действаш така, че да съхраниш максимално от достойнството и самоуважението си.

Най-страшното на света са съмненията и подозренията, които не си в състояние нито да отхвърлиш, нито да потвърдиш – с други думи, неизвестност.

ARTday.bg

spot_imgspot_img

ПОСЛЕДНО

Пътят е самият живот

Години наред търсих Бог, взирайки се в небето - мечтаех да раста духовно и да се сливам още повече с Божественото, имаше моменти, в...

Стана ясна причината за тайната визита на Джон Малкович в София

Днес приключи кастингът на режисьора Джон Малкович за избор на актьори от щатната трупа на Народния театър, които ще участват в спектакъла „Оръжията и...

Алберт Айнщайн: Не вярвам на думичката „ние“!

Алберт Айнщайн е роден в Улм, Германия, на 14 март 1879 година. На 15-годишна възраст напуска училище, тъй като не харесва дисциплината и зубраческата...

В Ню Йорк 353 балерини танцуваха за световен рекорд (видео)

Стотици млади балерини с бели пачки и прибрани коси се събраха в сряда в нюйоркския хотел "Плаза", за да подобрят световния рекорд за едновременно...

Марсел Паньол: Кажи ми на какво се смееш, за да ти кажа какъв си

Той е първият представител на Седмото изкуство, който през 1946 г. е приет за член на Френската академия. На българският читател е известен преди всичко...