Лиъм Нийсън ще се превъплъти в образа на Филип Марлоу

Html code here! Even shortcodes! Replace this with your code and that's it.

Споделете, харесайте, последвайте ни:

Още 10 любопитни факта за актьора

Лиъм Нийсън е актьорът, който е изиграл почти всеки възможен кинообраз. Той е този, който отмъщава на всеки, посегнал на близките му, който е толкова смел, че спасява над 1100 евреи по времето на Холокоста, застрашени пътници в самолет и дори Галактиката.

Той ни показа какво значи любовта наистина, мощта на гръцките богове, достойнството на шотландските бойци и борбата между доброто и злото в живота на всеки клетник.

Актьорът ще се превъплъти в образа на Филип Марлоу в екранизация по роман за прочутия частен детектив от произведенията на Реймънд Чандлър, съобщи сайтът Deadline. Трилърът от типа филм ноар е озаглавен „Марлоу“ и ще бъде режисиран от носителя на „Оскар“ Нийл Джордан („Играчка-плачка“, „Интервю с вампир“). Сценарият е поверен на Уилям Монахан, отличен с награда на американската киноакадемия за работата си над „От другата страна“.

Романът, по който ще бъде заснет филмът за Филип Марлоу, е „Чернооката блондинка“. Негов автор е Бенджамин Блак. Зад този псевдоним стои ирландският журналист, сценарист и писател Джон Банвил. Лиъм Нийсън преди е работил с Нийл Джордан над филма „Майкъл Колинс“.

Снимките за „Марлоу“ ще започнат през октомври в Лос Анджелис и Европа, предава БТА. Лентата разказва историята на издирването на бившия любовник на богата наследница. За да разследва заплетения случай, частният детектив ще трябва да проникне в Холивуд.

Още любопитно за актьора:

1. Раждането

Уилям Джон Нийсън е роден в Балимина, Северна Ирландия на 7 юни 1952 година. Кръстен е на местен свещеник. Семейството му изповядва католицизма и стриктно спазва правилата на тяхната енория.

2. Семейството

Семейството на Лиам е голямо. Той има три сестри – Бернадет, Роузалайнд и Елизабет. Живеят бедно. Майка му – Катрин, е готвачка, а баща му – Бърнард, е уредник в католическо училище за момчета. Години след това актьорът споделя: “Никога не сме имали много пари. Но винаги имаше достатъчно за ядене”.

3. Боксът

На 9 години започва да тренира бокс, въпреки несъгласието на родителите си. Носът му е чупен на няколко пъти, получава множество трвами, но не спира да се бори. Едно такова счупване, когато е на 15, е причина за вида на носа му до ден днешен. На 16 става шампион за юноши в полутежка категория и остава такъв три последователни години. Проблеми с паметта го принуждават да се откаже от мечтата си да стане велик боксьор.

4. Театърът

Освен бокса, Лиъм Нийсън открива другата си голяма страст в училище. Започва да посещава театралния кръжок по молба на свой учител. Дебютира на театралната училищна сцена на 11 години. Съгласява се да играе само, защото момичето, което харесва, също участва. Приемал това си влечение като хоби и нямал ни най-малка представа колко решаващо ще се окаже то за него.

5. Професиите

Въпреки че иска да стане учител, бъдещият актьор не изпитва особен интерес към учебния процес. Единственото му желание е да си намери стабилна работа, за да може да помага на семейството си. Все пак взима диплома за учител от колежа “Сейнт Мери” в Белфаст. Записва се и в Кралския университет в същия град, където изучава физика, информатика и математика. Изключен е заради слаб успех. Това го принуждава да работи най-различни неща: оператор в пивоварната на Гинес, шофьор на камион. В свободното си време ходи по кастинги и прослушвания. И така до 1976 година, когато го приемат в престижния театър “Lyric Players”. Няколко години по-късно го канят в Дъблинския театър, където получава и награда за най-добър актьор. Голямата му мечта остава да изиграе “Вуйчо Ваньо“ на Антон Чехов.

6. Любовта

Любовната му история е като по сценарий на драматичен филм. Наташа Ричардсън играе с него в постановката “Агата Кристи” на Бродуей. Тя е на 29 години, омъжена е, но пламналите между двамата актьори чувства надделяват. Химията между тях е толкова силна, че и Наташа, и Лиъм са номинирани за “Тони”. Женят се през 1994 година във ферма край Ню Йорк. Бързо се сдобиват с двама сина – Майкъл и Даниел. Но щастието им трае само 16 години. През 2009 година актрисата загива след нелеп инцидент, докато се учи да кара ски. Травмата на главата ѝ се оказва фатална и тя изпада в мозъчна смърт. Лиъм решава да не поддържа живота ѝ чрез апарати и дарява органите ѝ.

7. Отказът

Преди брака си актьорът отказва възможността да се превъплъти в образа на легендарния разузнавач Джеймс Бонд. Причината е, че идеята не допада на Наташа Ричардсън. Тя го заплашва, че няма да се омъжи за него, ако приеме ролята на Бонд.

8. Алкохолът

След трагичната смърт на любимата си, Лиъм е съкрушен и започва да пие. Стига до 3 бутилки на нощ. Но се събира и спира. Не употребява алкохол от години. “Ако бях продължил по същия начин, с кариерата ми щеше да бъде свършено. Кой кани пияници за участие във филми?” Смъртта на съпругата му обаче още го измъчва. Тя му липсва страшно много, но благодарение на подкрепата на приятелите си, той успява да се пребори с демоните си.

9. Сандвичът

Актьорът има честта сандвич да е кръстен на него. На разходка във Ванкувър, Канада, той се спира пред заведение, чиято табела гласи: “Лиъм Нийсън яде тук безплатно”. Звездата решава да влезе и да си потърси сандвича. Нийсън и работниците в “The Big Star Sandwich Co” споделят кадри от срещата. Така от този момент в заведението се предлага специалитетът „Лиъм Нийсън“, който съдържа много говеждо, 2-3 задоволителни парчета бекон и тайна подправка.

10. Наградите

Нийсън има номинации за “Оскар”, “Златен глобус” и “БАФТА” за ролята си в “Списъкът на Шиндлер”, но не успява да спечели нито една от тях. Но отличия изобщо не му липсват. Той е носител на “Купата на Волпи”, има награда от Асоциацията на филмовите критици в Лос Анджелис за най-добър актьор, признание от Британските награди за независимо кино, награда на филмовата академия на САЩ за най-добра мъжка роля и много други, които сме сигурни, че ще продължават да се увеличават занапред.

Източник: 10te.bg

ARTday.bg

spot_imgspot_img

ПОСЛЕДНО

Тихо присядах на тръгване…

ТАМ ЛИ СИ ОЩЕ Търсех те, мое несбъдване. Там от брега, след завоя, тихо присядах на тръгване в пръски от сълзи с прибоя.   Помня те в моите сънища, в нежна...

Антъни Тролъп: Оръжието на една жена е нейният език

Антъни Тролъп се ражда на днешния ден, 24 април, през 1815 година. Името му се нарежда сред най-успешните, уважавани и плодовити автори от Викторианската...

Български художник преобразява базилика в Брюксел

Диан Костов сбъдва една своя мечта. Неговата изложба-инсталация с образи от Библията "Кръстопът – цената на избора" може да бъде видяна в базиликата "Сакре Кьор"...

На 25 април Бургас отдава почит на Петя Дубарова

Има няколко знакови имена, които всеки свързва с Бургас, както и Бургас с тях. Своето запазено място в този пантеон има Петя Дубарова. Утре, 25...

Ирина Вагалинска представи увлекателен архeологически трилър в Националната библиотека

Всяка премиера е събитие, но представянето на романа на Ирина Вагалинска „Мистерии в Хераклея Синтика“ в световния ден на книгата в Народната библиотека „Св....