Сряда, 11 Март 2020 | Новините

Бебето се появи в Стара Загора с човешка помощ

В Спасителния център за диви животни в Стара Загора се излюпи брадато лешоядче. Бебето е първо за годината, уточняват от природозащитната организация “Зелени Балкани”. До седмица се очаква да се излюпи още едно яйце.

Резултат с изображение за „бебе брадато лешоядче“
Снимка: NOVA

Първото излюпване за 2020 година се случи с човешка помощ.

Бебето-лешояд ще остане под наблюдение и медицинска грижа още няколко дни, след това ще бъде върнато на своите родители.

Резултат с изображение за „брадат лешояд“
Брадат лешояд

Това е седмото малко на единствената двойка брадати лешояди у нас, обясняват от “Зелени Балкани”. Родителите са част от мащабна европейска програма за застрашени видове. По тази причина и малкият лешояд ще бъде предоставен на проекта и ще бъде пуснат на свобода в някой от целевите райони за реинтродуциране.

Заглавна снимка: dnews

ARTday.bg

СПОДЕЛЕТЕ

Насладата да знаеш

АRTday.bg е мястото, където можеш да научиш най-интересното в областта на културата, образованието и начина на живот. Заедно пътуваме към непознати светове, за да сбъднем мечтите си. Защото насладата да знаеш, е най-сигурният път към малките победи, които всеки от нас заслужава.


Съдържанието на този уеб сайт и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на ARTday.bg, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на ARTday.bg, с посочване на източника и добавяне на активен линк към www.artday.bg

Контакт с нас:

За реклама, изпращане на публикации и съобщения: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.m
ARTday.bg - всички права запазени. © 2017