Душата на фотографката Бистра Бошнакова отлетя над покривите на София (ВИДЕО)

Html code here! Even shortcodes! Replace this with your code and that's it.

Споделете, харесайте, последвайте ни:

Болестта я надви и я отне от малката ѝ дъщеря

„Ще запомним Бистра с нейната скромност и отзивчивост, с огромния й талант и готовността й да бъде винаги на точното място с точните обективи. Като ценен архив в БТА остават прекрасните й кадри от медийни срещи, театрални сцени, актьори, музикални фестивали и концерти, музиканти, както и уникалният фото-албум „Покривите на София“.
Била е фотографка на Сатиричния театър и на Народния театър, както и на баскетболен клуб ЦСКА. Бистра е победителка в конкурса „Шаварш Артин“ през 2008 г. 
Бистра беше голям професионалист, верен приятел, всеотдайна майка и съпруга, която остави след себе си една прекрасна дъщеричка.
Вечна памет за светлата й душа! Вечен покой за неспокойния й дух!“ – БТА

След дълго боледуване, на 50-годишна възраст почина фотографката Бистра Бошнакова-Парсънс, съобщиха от БТА, където тя работи дълги години.

„Мир на душата й!“, написаха нейните бивши колеги.

През декември близките на една от най-известните фоторепортерки у нас съобщиха, че тя страда от тежко онкологично заболяване в напреднал стадий и има нужда от помощ.

„Приятели, Бистра e едно прекрасно момиче, което се нуждае от подкрепа. Тя има силата и куража да се пребори, оттам нататък сме ние. И трябва да се случи сега!“, призоваха те и публикуваха банкова сметка за събиране на средства.

Бистра Бошнакова - кончина
Снимка: БТА

На 30 декември самата тя написа в профила си във Фейсбук:

Скъпи, верни приятели,

Пиша, за да ви благодаря. Благодаря ви, че дарихте средства и вложихте сърцата си в кампанията, която моята скъпа Златна организира! Искам да ви съобщя, че се събра една сериозна сума. Тя би могла да помогне за лечението ми, което, както знаете, ще продължи по-дълго, поради грешно поставената в началото диагноза.

Благодаря ви за прекрасния коледен подарък! Нека добрините, които сторихте за мен, се върнат при вас хиляди пъти!

Пожелавам на всички вас една незабравима 2020-та, пълна с радост, удовлетворение и обич! А здравето… да ви стиска за ръката и да не ви пуска! ️“.

За съжаление, болестта надви лъчезарната фотографка, която е майка на 7-годишно момиченце.

Светлина за душата ѝ!

ARTday.bg

spot_imgspot_img

ПОСЛЕДНО

Първата целувка с него

Разделиха се по негово желание. Тя седеше на пейка в парка и го гледаше как се отдалечава и напуска живота ѝ завинаги. Сърцето ѝ...

Орлин Горанов празнува „50 години магия“ на сцената с турне и бляскав концерт-спектакъл в зала 1 на НДК

Орлин Горанов ще отбележи 50 години на сцената с турне и концерт-спектакъл на световно ниво в зала 1 на НДК на 19 ноември. Един...

Дафни дю Морие: Няма връщане назад в живота. Няма втори шанс.

Съмнявате ли се, че една миловидна английска аристократка може да всява ужас, достоен за майстор на съспенса като Хичкок? Е, повече недейте. Пример за...

Лекция за Майстора спасява от рухване гарата в любимото му село

В балетната зала на Народно читалище „Алеко Константинов 1897“ на ул. „Оборище“ 73 в столицата на 22 април от 19.00 ч. ще се състои...

Ди Каприо играе Синатра в новия филм на Скорсезе

Мартин Скорсезе ще режисира биографичен филм за Франк Синатра, в който главната роля ще се изпълнява от Леонардо ди Каприо. 81-годишният режисьор работи по...