Понеделник, 02 Декември 2019 | Новините

Актьорът остава завинаги в главната роля - на сцената и в сърцата на публиката

Прощаваме с легендата на българското кино и театър Стефан Данаилов. Близки и приятели се сбогуват с великия български актьор днес в Народния театър. По молба на неговите близки поклонението не е във фоайето, а на първи балкон. Гвардейци, както и студентите на Стефан Данаилов, са редом до семейството му.

Ламбо или Мастър, както го наричат неговите студенти, почина на 76-годишна възраст след тежко боледуване.

поклонение Стефан Данаилов
Снимка: БГНЕС

Изиграл над 150 роли в киното и театъра, той е носител на множество международни отличия, на награди "Аскеер", ордени "Стара планина" и "Златен век". Професор по актьорско майсторство в НАТФИЗ, любим преподавател на поколения студенти, бивш министър на културата и депутат от левицата в шест парламента.

поклонение Стефан Данаилов
Снимка: БГНЕС

Валери Йорданов, студент на Стефан Данаилов: Дойдох да се прегърна с моите братя и сестри, защото Мастър има около 270 студента. За всички той беше приятел, баща и учител. Това, че сме го познавали и че е бил това, което е - тази сила, единствено може да ни задължи да работим още по-твърдо. И да, няма да плачем.

Предупреждаваше ни да внимаваме с амбицията, казваше, че тя е най-големият ни враг, допълни актьорът.

поклонение Стефан Данаилов
Снимка: БГНЕС

Георги Тошев, автор на биографичния роман на Стефан Данаилов: За мен е ден на смирение и на памет. Не мога да кажа, че е тъжен, защото Мастър щеше много да ми се ядоса, можеше и да ме напсува. Той беше.. е истински човек... Единствено не можах да му кажа, че по някакъв начин е заел мястото на баща ми през последните години. И че, само веднъж му казах, че го обичам.

Стефан Данаилов остава завинаги в главната роля - на сцената и в сърцата на публиката.

поклонение Стефан Данаилов
Снимка: БГНЕС

Източник: News.bnt.bg

ARTday.bg

СПОДЕЛЕТЕ

Насладата да знаеш

АRTday.bg е мястото, където можеш да научиш най-интересното в областта на културата, образованието и начина на живот. Заедно пътуваме към непознати светове, за да сбъднем мечтите си. Защото насладата да знаеш, е най-сигурният път към малките победи, които всеки от нас заслужава.


Съдържанието на този уеб сайт и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на ARTday.bg, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на ARTday.bg, с посочване на източника и добавяне на активен линк към www.artday.bg

Контакт с нас:

За реклама, изпращане на публикации и съобщения: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.m
ARTday.bg - всички права запазени. © 2017