Петък, 18 Октомври 2019 | Новините

Поклонението е между 11 и 14 часа в столичната зала "България"

Днес си вземаме последно сбогом с големия музикант Милчо Левиев. Поклонението ще се състои от 11 до 14 часа в зала "България" в столицата.

Левиев е автор на симфонична и джаз музика. В началото на май в столицата беше представена биографична книга за него. Тогава в интервю за "Хоризонт" той заяви:

"Най-важното е животът. Животът е най-голямото изкуство - как да живееш, да си артист в живота, как да играеш ролята си. Сърце и ум - тогава се прави изкуство. Само със сърце не може. Балансът прави изкуството и живота, не повече. Аз имам, явно, много повече сърце, отколкото ум. Съжалявам, Господ така ме е направил. И правя изкуство, което се прави повече от сърце, отколкото от ум!".

Резултат с изображение за милчо левиев

Едно от посланията на маестрото:

"Човекът на изкуството, който и да е - писател, художник, музикант, професия е едно нещо, призвание е друго. Вие ако сте дошли в музиката с една голяма любов, това е вече призвание, това трябва да го пазите през целия си живот, а музика без хумор в нея не може да съществува. Музиката отразява цялата палитра на човешките чувства по начин, който думите не могат да изразят. Най-важното нещо за всеки човек, не само за артиста, е да запази детето в себе си, да имате тази радост, искреност на творението, която не се интересува от никакво възнаграждение. А магията съществува винаги, само че понякога в такъв миниатюрен вид, че ние не я забелязваме, а пък егото ни е толкова голямо на всички хора, че ние сме магьосниците. Чакай, чакай. Има неща, в които науката е като бебе още, които не знаем точно какво е чудото, как става то, откъде идва, от нас ли идва, така че магията е много важна в изкуството".

Поклон пред паметта му!

ARTday.bg

СПОДЕЛЕТЕ

Насладата да знаеш

АRTday.bg е мястото, където можеш да научиш най-интересното в областта на културата, образованието и начина на живот. Заедно пътуваме към непознати светове, за да сбъднем мечтите си. Защото насладата да знаеш, е най-сигурният път към малките победи, които всеки от нас заслужава.


Съдържанието на този уеб сайт и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на ARTday.bg, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на ARTday.bg, с посочване на източника и добавяне на активен линк към www.artday.bg

Контакт с нас:

За реклама, изпращане на публикации и съобщения: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.m
ARTday.bg - всички права запазени. © 2017