Девет жени обвиниха Пласидо Доминго в сексуални посегателства

Html code here! Even shortcodes! Replace this with your code and that's it.

Споделете, харесайте, последвайте ни:

Той отрича всички твърдения

Обвиниха Пласидо Доминго в сексуален тормоз. Девет жени твърдят, че десетилетия наред един от най-известните и влиятелни мъже в света на операта, се е опитвал да оказва сексуален натиск върху тях, примамвайки ги с предложения за работа, пише Sky News.

Осем певици и една танцьорка са разкрили, че са били обект на сексуален тормоз от страна на тенорa в продължение на три десетилетия от края на 80-те години на миналия век.

 

Резултат с изображение за placido domingo young„В един бизнес обяд няма нищо странно. Когато обаче някой се опитва да ти държи ръката по време на този бизнес обяд, или да поставя ръката си върху коляното ти, това вече е странно. Той винаги гледа да ви докосне по някакъв начин и обезателно раздава целувки“, казва една от жените.

Седем от деветте обвинителки са споделили, че отказът да приемат ласките на Пласидо Доминго е повлиял неблагоприятно върху кариерата им. Някои казват, че така и не са получили ролите, които той им е обещавал.

Само една от деветте жени е позволила да бъде назована по име – мецосопраното Патриша Улф, която е пяла с Доминго във Вашингтонската опера. Останалите са пожелали анонимност, казвайки, че или все още работят в бизнеса и се страхуват от репресии, или се притесняват, че могат да бъдат унижавани публично и дори да бъдат тормозени.

Резултат с изображение за placido domingo young

Освен деветте обвинителки, половин дузина други жени са споделили, че непристойните опити за сближаване от страна на Пласидо Доминго са ги накарали да се чувстват неудобно. Певци, танцьори, оркестранти, сценичен персонал, вокални педагози и администратори са споделили, че са били свидетели на непристойното поведение на легендарния оперен певец, който преследвал млади жени.

Една от тях е споделила, че е правила секс с Доминго два пъти, включително в хотел „Билтмор“ в Лос Анджелис. Въпросната жена разказва, че когато Доминго си е тръгнал, е оставил 10 долара на скрина, заявявайки: „Не искам да се чувстваш като проститутка, но също така не искам да плащаш за паркиране“.

Жените разкриват също, че са предприемали крайни мерки в опитите да избягват тенора – карали са колеги да ги придружават, докато работят, и не са отговаряли на обажданията му.

Обвинителките, които са били предимно млади и в началото на кариерите си, когато са станали обект на непристойните аванси на Пласидо Доминго, споделят, че са били окуражени да говорят от движението #MeToo.

Резултат с изображение за plasido domingo sex

Ето как Доминго отговори на обвиненията в свoe изявление:

„Твърденията на тези неназовани лица, датиращи от тридесет години, са дълбоко смущаващи, и така представени, неточни. Все пак е болезнено да чуя, че вероятно съм разстроил някого или съм ги накарал да се чувстват неудобно, независимо колко отдавна е било това и въпреки най-добрите ми намерения. Вярвах, че всичките ми отношения и връзки са били приемани добре и са били по взаимно съгласие. Хората, които ме познават или които са работили с мен знаят, че не съм човек, който умишлено би навредил, обидил или смутил някого“, допълва оперната легенда.

Според него днешните правила и стандарти са много различни от тези в миналото. „Благословен и привилегирован съм, че кариерата ми в операта продължи над 50 години и ще се придържам към най-високите стандарти“, казва още Доминго.

ARTday.bg

8 жени обвиниха Пласидо Доминго в сексуални посегателства

Той отрича всички твърдения

Осем жени обвиниха испанския оперен певец Пласидо Доминго в сексуално посегателство. Пред агенция „Асошейтед прес” потърпевшите казали, че през 80-те години той се е опитал да ги принуди да правят секс с него. В замяна им обещавал да получат определени роли. Ако жените откажели, ги наказвал професионално.

Нито една от жертвите не е предоставила доказателства и всички са предпочели да останат анонимни. Мотивът им бил, че все още работят в тази сфера и се притесняват от негативна обществена реакция.

Доминго отрича всички обвинения, като заявява, че са отправени от анонимни лица. Той допълва, че всичките му връзки са били взаимни.

ARTday.bg

spot_imgspot_img

ПОСЛЕДНО

Моите четири сезона

Събудих се. Отворих очи и забих поглед в тавана. Обладана от мисли и спомени, умът ми трескаво се опитваше да си спомни: С кой...

15 април – Световен ден на културата и изкуствата

Денят на изкуствата се отбелязва от 2012 г. с решение на 17-тата сесия на Общото събрание на Международната асоциация по изкуствата в Гуадалахара, Мексико...

Духовете на изчезналите кина на София витаят в изложба

"Изчезналите кина на София" се нарича изложбата, която ще ни разходи от една изчезваща част от стара София. Тя се открива на 24 април...

Хенри Джеймс: Ако ще те блъснат, по-добре скочи

Баща му е свещеник, брат му е философът Уилям Джеймс. Авторът никога не се е женил и сам се е обявявал за "заклет ерген"....

Найден Тодоров освободи изпълнителния директор на НФ „Култура“

Първото решение на Найден Тодоров след второто му встъпване в длъжност като служебен министър на културата бе да уволни изпълнителния директор на Национален фонд "Култура"...