Маргарита Петкова, Добромир Банев и Костадин Филипов срещат читатели на „Пловдив чете“

Html code here! Even shortcodes! Replace this with your code and that's it.

Споделете, харесайте, последвайте ни:

Поетите представят най-новите си книги на 13-и и 14-и юни в Пловдив

Кралицата на българската поезия Маргарита Петкова, обичаният поет Добромир Банев и харизматичният дебютант Костадин Филипов (познат от тв екрана, но изкушен отдавна от мерената реч) ще представят новите си книги, издадени от „Персей“: „Тъй рече Виктор“, „Любов до синьо“ и „На дъх от лятото“.

„Тъй рече Виктор“ показва каква трябва да бъде социалната поезия днес – с широк обществен отзвук, поставяща остро проблемите, които вълнуват всеки човек. Стиховете озвучават битието на всеки един от нас, бил той млад или възрастен, защото всеки човек се сблъсква ежедневно и с природни катаклизми, и с конфликти между хората, никой не е застрахован нито от зло, нито от добро, нито от завист, нито от възторг, нито от любов, нито от смърт.

Снимка на Издателска къща Персей.

Маргарита Петкова е редактор на дебютната стихосбирка „На дъх от лятото“ на телевизионния журналист Костадин Филипов. Тя ни повежда на едно вълнуващо пътуване през изгарящи чувства и човешки вселени. Стиховете в нея ни променят, пренасят ни от делничното и градското към пространството на празника с мелодия от струните на най-фините човешки емоции.

Маргарита Петкова и Костадин Филпов може ще представят книгите си в четвъртък, 13 юни 2019 г., от 18:30 ч. Bee Bop Café.

На следващия ден – петък, 14 юни 2019 г., от 18:00 часа в Културен център „Тракарт“ пък ви предстои среща с един от най-обичаните поети – Добромир Банев. Той ще представи най-новата си поетична книга, която, за радост на читателите, претърпя втори тираж.

Снимка на Издателска къща Персей.

Когато се разминаваме с хората в живота си, ние разпознаваме собствените си лица. Понякога, колкото по-бързо вървим един към друг, толкова повече се отдалечаваме. Любовта е синя като небето, непредвидима като море, неудържима като болка, неустоима като цвета на очите, които я обещават. И ние всички до един се надяваме да станем нейни избраници.

Любовта е в бистрото отсреща, в клоните на есенните дървета, в неподправената прелест на снега, в разцъфтелите поляни и лятното слънце, което знае да обича безусловно. Докато сезоните се сменят, ние съществуваме в безвремието на града, където една малка стая пази тайните на нашите целувки. Далеч от суетата, ние се обичаме до припадък, а най-малкото съмнение в чувствата на другия ни завръщат с още по-голяма сила към същата тази любов, защото да си отдаден някому, е изпитание, което си струва да бъде преживяно.

За това става дума в „Любов до синьо“. Книга, изпълнена с надежда и увереност, че най-доброто винаги предстои. Добромир Банев не дава рецепти за това как да обичаме. Той само ни припомня кои сме, за да продължим уверено напред, уповавайки се на любовта във всичките ѝ измерения и форми. До сетен дъх.

Мануела Георгиева

ARTday.bg

spot_imgspot_img

ПОСЛЕДНО

“Post Mortem” – изложба с произведения на Ставри Калинов се открива на 30 април (снимки)

„Арт Клуб Дипломат“ и галерия „Средец“ представят изложба “Post Mortem” с произведения на Ставри Калинов (1944 - 2023). Експозицията включва 12 скулптури и 49 картини, също живопис,...

Емилио Салгари: Спящият човек винаги е миролюбиво настроен

Днешните момчета със сигурност не са като момчетата отпреди 50-60 години. Най-малкото заради „дребната” подробност, че, унесени в дебнене на покемони и прочее виртуални...

Паднаха перките на кабаре „Мулен Руж“, най-известният клуб в Париж (видео)

Перките на забележителната червена вятърна мелница на фасадата на кабарето "Мулен Руж", най-известният клуб в Париж, паднаха на земята през нощта в ранните часове...

Ицко Финци на 91: Не ми изчезва желанието да се критикувам, да се гледам и да се питам кое е добро, кое е лошо

Ицхак Самуел Финци е роден на 25 април 1933 г. в София. Баща му е видният театрал и актьор Самуел Финци. Ицко е 7-годишен,...

Ела Фицджералд – вечните песни на черния славей (видео)

Родена е във Вирджиния, в Нюпорт Нюз, на 25 април 1917 г., но спомените ѝ започват от Харлем, Ню Йорк. За младата чернокожа пришълка,...