Глен Клоуз и други известни актьори без „Оскар“ (СНИМКИ)

Html code here! Even shortcodes! Replace this with your code and that's it.

Споделете, харесайте, последвайте ни:

Вижте кой не е печелил престижната награда, въпреки таланта си

След като британката Оливия Колман изненадващо надделя над сочената за фаворитка за „Оскар“ Глен Клоуз, холивудската ветеранка е новата рекордьорка сред актрисите с най-много номинации за престижните отличия без победа, съобщава „Варайъти“. 
Клоуз има седем номинации за „Оскар“ – за ролите си в „Съпругата“, „Албърт Нобс“, „Фатално привличане“, „Опасни връзки“, „Светът според Гарп“, „Голямото замръзване“ и „Талантът“, и нито една награда на киноакадемията в колекцията си, припомня изданието. 

Резултат с изображение за glenn close
Глен Клоуз

Преди церемонията за наградите „Оскар“ 71-годишната Глен Клоуз си поделяше „съмнителната титла“ за най-много номинации – по шест на брой без победа, с покойните актриси Телма Ритър и Дебора Кер. След състоялата се в неделя церемония към Ритър и Кер се присъедини актрисата Ейми Адамс. 44-годишната Адамс досега не е печелила „Оскар“, въпреки шестте си номинации. Тази година Ейми Адамс се съревноваваше за приза за поддържаща актриса за ролята си във „Вице“. Актрисата преди това е номинирана за „Оскар“ за изпълненията си в „Джунбъг“, „Съмнения“, „Боецът“, „Учителят“ и „Американска схема“. 
Сред тазгодишните претенденти имаше и други актьори, които никога не са печелили „Оскар“, въпреки многобройните си номинации. Сред тях са Брадли Купър, Уилям Дефо, Виго Мортенсен. 

Резултат с изображение за bradli kuper
Брадли Купър

Актьорът, който дебютира като режисьор с римейка на „Роди се звезда“, беше номиниран в категорията за главна мъжка роля, но изгуби от Рами Малек. Брадли Купър преди е участвал в надпреварата за „Оскар“ с изпълненията си в „Американски снайперист“, „Наръчник на оптимиста“ и „Американска схема“. 

Резултат с изображение за willem dafoe
Уилям Дефо

Дефо се съревноваваше в същата категория с Купър и Малек с получилата си ласкави отзиви от критика роля на Винсент ван Гог във филма „Пред портите на вечността“. Актьорът също не е печелил „Оскар“, въпреки номинациите си и за „Взвод“, „Сянката на вампира“ и миналогодишната за „Проектът Флорида“. 

Резултат с изображение за wigo mortensen
Виго Мортенсен 
Мортенсен също участваше в надпреварата за „Оскар“ за главна мъжка роля с изпълнението си в „Зелената книга“. Предишните му номинации са за „Източни обещания“ и „Капитан Фантастик“. 

Резултат с изображение за sam elliott
Сам Елиът
Случаят с ветерана Сам Елиът е малко по-различен. На 74 години – 50 години след като името му за първи път е споменато в телевизионен сериал, Елиът получи първата си номинация за „Оскар“ като поддържащ актьор в „Роди се звезда“. Ветеранът обаче се размина с отличието в категорията, което за втори път в кариерата си, при това в рамките само на две години, спечели Махершала Али.
Към тазгодишните претенденти, които за пореден път се разминаха с лелеяния „Оскар“, „Варайъти“ прибавя още няколко имена:

Резултат с изображение за will smith
Уил Смит 
Смит има две номинации за наградите на американската киноакадемия – за „Преследване на щастието“ и „Али“. През 2015 г. актьорът се размина с трета номинация – за ролята си в „Concussion“ („Защитник“). Демонстрираното към Уил Смит пренебрежение стана една от причините да възникне движението „Оскар“-ите са толкова бели“. 

Резултат с изображение за tom cruise
Том Круз
Въпреки безчет запомнящи се роли, Круз има само три номинации за „Оскар“ – за „Роден на четвърти юли“, „Магнолия“ и „Джери Магуайър“. 

Резултат с изображение за jake gyllenhaal
Джейк Джиленхол 
Джиленхол има само една номинация за „Оскар“ – за най-добър актьор в поддържаща роля за „Планината Броукбек“. Въпреки очакванията именно той да спечели, отличието отиде при Джордж Клуни за „Сириана“. Киноакадемията отново демонстрира пренебрежително отношение към Джейк Джиленхол, оставяйки го без номинация за възторжено приетата му от критиката роля в „Лешояда“. 

Резултат с изображение за johnny depp
Джони Деп 
Подобно на героя си от поредицата „Карибски пирати“ капитан Джак Спароу, Джони Деп все още търси златото. Актьорът-хамелеон е участвал в надпреварата за „Оскар“ и се е разминавал с отличията с ролите си в „Карибски пирати: Проклятието на черната перла“, „Пътят към Невърленд“ и „Суини Тод: Бръснарят демон от Флийт Стрийт“. 

Резултат с изображение за samuel jackson
Самюъл Л. Джаксън
Въпреки че се е снимал в над 125 филма, Джаксън е номиниран за „Оскар“ само веднъж – за ролята си във филма „Криминале“. 

Резултат с изображение за ed harris
Ед Харис
Харис също е член на клуба на „четирикратно номинираните за „Оскар“ – с изпълненията си във филмите „Полок“, „Аполо 13“, „Шоуто на Труман“ и „Часовете“. 

Резултат с изображение за brad pittБрад Пит 

ARTday.bg

spot_imgspot_img

ПОСЛЕДНО

Тъжната история на гения, изобретил предшественика на велосипеда

Той е изобретил предшественика на велосипеда и още какво ли не. Но приживе така и не получава признание. Бил е барон, но доброволно се...

Вирджиния Улф: Този, който краде мечтите ни, краде и живота ни

Истинското ѝ име е Аделайн Вирджиния Стивън. Тя е сред най-значимите представителки на модернизма. Сред класическите ѝ произведения са „Госпожа Далауей”, „Към фара” и...

„У дома“ – изложба на Димитър Каратонев в галерия „Париж“

На 2 април 2024 г. от 18.00 ч., галерия "Париж" ще представи изложбата "У дома", създадена от вече отдавна утвърдилия се на българската сцена...

Историята на Франциск от Асизи: как разгулният младеж се превръща в най-почитания светец в Италия

Франциск от Асизи е най-почитаният светец и покровител на Италия, в чест на който настоящият римски папа прие името му. На него е наречен...

Шагал – уникален, неподражаем и подкупващо чаровен (снимки/видео)

Марк Шагал е псевдоним на Мойше Захарович Шагалов, руски и френски художник от еврейски произход. Един от предшествениците на сюрреализма. Ражда се в град...