Сряда, 23 Август 2017 | Новините

Ръководител на специалността е режисьорът Николай Георгиев, създател на Театър - студио "4хС"

Софийският университет "Св. Климент Охридски" обявява прием за двегодишната професионална квалификация "Авторски театър". Програмата е предназначена за студенти с творчески потенциал, с креативност и с необходимост от себеизразяване, информират от пресцентъра на СУ.

Приемните изпити за програмата ще на са 18 и 19 септември, както и на 9, 10 и 11 октомври - от 18.00 часа в Театралната зала на Софийския университет.

Обучението в програмата "Авторски театър" ще има преди всичко практическа насоченост. То ще е под формата на ателиета, но ще дава на студентите и необходимото теоретично познание за модерните и постмодерните тенденции в изкуството и в театъра, за различните стилове и авторски виждания, както и за основните методологически и естетически принципи, реформирали театъра от началото на 20-и век до днес.

Сред преподавателите в специалността са проф. Боян Биолчев /"Творческо неписане"/, проф. Георги Каприев /"Сцената като гранична ситуация"/, проф. Александър Шурбанов /"Стилознание: Поезията в Шекспировата драматургия"/, доц. Георги Лозанов /"Театрализация на всекидневието"/, проф. Стефан Танев /"Авторът и вътрешната истина"/, Михаил Лалов /"Пространство"/, Людмила Дякова /"Визуална комуникация и образност"/, Румен Бальозов /"Изкуствознание"/, д-р Петя Йосифова /"Човекът-актьор в театъра на Йежи Гротовски"/.

Ръководител на специалността е режисьорът Николай Георгиев, създател на Театър - студио "4хС", който слага началото на алтернативното театрално образование и прокарва новите тенденции на европейския театър в България

ARTday.bg

Следвайте страницата ни във Фейсбук: https://www.facebook.com/ArtDay.bg/

СПОДЕЛЕТЕ

Свързани публикации (по етикет)

Насладата да знаеш

АRTday.bg е мястото, където можеш да научиш най-интересното в областта на културата, образованието и начина на живот. Заедно пътуваме към непознати светове, за да сбъднем мечтите си. Защото насладата да знаеш, е най-сигурният път към малките победи, които всеки от нас заслужава.


Съдържанието на този уеб сайт и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на ARTday.bg, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на ARTday.bg, с посочване на източника и добавяне на активен линк към www.artday.bg

Контакт с нас:

За реклама, изпращане на публикации и съобщения: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.m
ARTday.bg - всички права запазени. © 2017