Понеделник, 07 Юни 2021 | Начинът на живот

Опитът допълва наръчника за по-щастлив начин на живот

Много от нас правят списъци за важните неща през деня. Отдадени сме повече на мечтите, отколкото на реалността в стремежа си да достигнем възторга на радостта. Но именно животът е нашият най-голям учител. Той най-добре може да ни посъветва какво не трябва да правим, ако искаме да бъдем по-щастливи.

ARTday.bg ви представя списък на десетте неща, които трябва да избягвате за тази цел:

Да не преследвате някаква цел заради парична печалба

Така ще пропуснете доста важни и смислени неща в живота, погазвайки ги. И ако не се увенчае с успех целта ви, ще съжалявате не за парите, а за това какво сте пропуснали.

Да не чакате за помощ

Никога не разчитайте сто процента на някого. Никой не би ви помогнал така, както сами бихте помогнали на себе си.

Да не се примирявате

Никога не трябва да се примирявате с каквото и да е било. Ако не успеете в нещо, давайте в друга посока. Успехът зависи единствено от вас.

Да не си казвате, че нямате време за мечти

Глупости. Време винаги има. Това, което ни движи напред, са именно мечтите. Тяхната реализация със сигурност ни прави щастливи.

Да не „смажете” нечии надежди

Никой няма право на това. Не потискайте останалите в реализацията на собствените си намерения. Как ще се почувствате, ако се случи на вас? Мечтите на другите са точно толкова важни, колкото и вашите.

Да не се опитвате да изтриете миналото си

Това и без това няма как да стане. Миналото е част от живота ви, както и настоящето. Гледайте на миналото като на поука, която ще ви послужи за бъдещето.

Да не си мислите, че успехът идва за една нощ

Успехът се гради с години. Никой не може да промени съдбата си, щраквайки с пръстите на ръката си. Хубавите неща изискват време.

Да не приемате всеки съвет присърце

Не е нужно да се вярва на всички съвети. Понякога другите нарочно са склонни да ни заблудят в правилността на взетите от нас решения.

Да не се стремите да бъдете съвършени

Наистина няма такова нещо като „съвършен”. Ако сте съвършен на практика, значи сте мъртъв. И няма за какво да живеете повече.

Да не променяте мнението си за сметка на другите

Отстоявайте позициите си, щом вярвате в тях. Бъдете верни на себе си. Защо трябва да правите другите щастливи, за сметка на вашето щастие? Никой няма да ви даде медал за това.

Заглавна снимка: SantaBanta

ARTday.bg

Следвайте страницата ни във Фейсбук: https://www.facebook.com/ArtDay.bg/

СПОДЕЛЕТЕ


Свързани публикации (по етикет)


Съдържанието на този уеб сайт и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на ARTday.bg, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на ARTday.bg, с посочване на източника и добавяне на активен линк към www.artday.bg

Контакт с нас:

За реклама, изпращане на публикации и съобщения: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.m
ARTday.bg - всички права запазени. © 2017