Как да бъдем харизматични

Html code here! Even shortcodes! Replace this with your code and that's it.

Споделете, харесайте, последвайте ни:

Съветите на Наполеон Хил

Албер Камю казва, че „чарът дава възможност да получиш положителен отговор, без да зададеш ясен въпрос.“ Разбира се, че не можете да се харесате на всички, но да притежаваш харизма е страхотно преимущество. Такива хора лесно постигат целите си, тъй като околните винаги се стремят да им угодят.

Преди се смяташе, че харизмата е вродено качество и ако не го притежавате, няма как да го развиете.

Наполеон Хил разкритикува този мит. Той смята, че да се превърнеш в мил и чаровен човек не е чак толкова трудно. Какво е нужно, за да притежавате харизма? Ето някои от неговите простички съвети:

Мислете позитивно!

Позитивното мислене привлича хората, докато грубостта ги отблъсква. Репутацията на човек с положителна аура ще ви донесе много ползи.

Говорете уверено!

Интонацията в гласа на успешните хора винаги е дружелюбна, те говорят осъзнато и ясно. Комуникацията е най-важното в отношенията между хората.

Обръщайте внимание!

Ако слушате внимателно събеседника си, ще го завладеете. Всеки има нужда от внимание, всеки желае да бъде изслушан с внимание.

Бъдете хладнокръвни!

Запазвайте самообладание във всяка ситуация. Прекалената емоционалност, без значение дали е положителна или отрицателна, отблъсква хората.

Бъдете търпеливи!

Търпеливите хора постигат доста по-добри резултати.

Без предразсъдъци

Не си създавайте клетка от стереотипи и ограничения. Това възпира личностното развитие, ограничава напредъка в кариерата и възпрепятства личния контакт с другите. Бъдете отворени към нови неща.

Усмихвайте се!

Усмивката не коства нищо, а помага толкова много за установяване на контакт и взаимно разбиране. Усмивката има силата да пробие всички защити.

Бъдете коректни!

Не бива да казвате абсолютно всичко, което ви дойде на ума. Премълчавайте нещата, които биха могли да злепоставят някой или тези, които могат да накарат събеседникът ви да се почувства неудобно.

Не отлагайте!

Ключът към ефективността е да предприемате малки действия всеки ден по пътя към целта си.

Вършете добро!

Не е толкова трудно да се извършва по едно добро дело всеки ден. Повярвайте, това ще ви се върне стократно. Хората могат да бъдат благодарни.

Поражението е добър урок

Не си губете времето в съжаление и вина. Вземете си поука от преживяното и продължете напред с бодра крачка.

Накарайте събеседника ви да се почувства важен!

Нека всеки, който общува с вас, се чувства важен. Това автоматично означава, че и вие ще му станете важен.

Искрено хвали и поощрявай!

Похвалата струва колкото злато, но трябва да е искрена и да съответства на заслугите на човека. Без лицемерие.

Продължавайте да се развивате!

Приятните, изключителните хора, също са хора. Всеки си има недостатъци. Бъди сигурен, че имаш до себе си винаги някой доверен човек, който да не се притеснява да ти съобщава недостатъците и пропуските ти. Това ще ти помага да се развиваш адекватно.

Харизматичните лидери могат да бъдат божества, но могат да бъдат и престъпници. Само помислете за Исус и за Хитлер – ярки примери за хора с изключителна харизма, но много различен житейски път. Тези правила ще ви помогнат да станете успешни, но само вие можете да изберете за какво да използвате влиянието си върху хората.

ARTDAY.BG

spot_imgspot_img

ПОСЛЕДНО

Не се съмнявай, за да бъдеш обичан

„Любовта е онази космическа сила в света, която може да тонизира човешкия организъм. Любовта, даже в своето низше проявление, е сила, която хармонизира всички...

Чуйте общата песен, записана от синовете на Джон Ленън и Пол Маккартни (аудио)

Синовете на Пол Маккартни и Джон Ленън издават съвместен сингъл за пръв път, предаде Си Ен Ен. Записаната от тях песен е озаглавена Primrose...

Ерве Базен: Добро сърце не винаги означава и здрав разум

Ерве Базен е френски писател, участник в Съпротивата, борец за мир. В творчеството си критикува буржоазната действителност,а през 1979 г. е отличен с Ленинска...

Виктор Божинов: Българското киното бива унищожено заради суета, алчност и егоцентризъм

Днес разговарях с филмови разпространители и собственици на киносалони... Според тях, излизането на поредица от аматьорски, частни български игрални филми с изключително ниско качество,...

Светът преживява нов тежък епизод на избелване на коралите

Светът понастоящем преживява тежък епизод на избелване на коралите за втори път в рамките на десет години, като някои части от Големия бариерен риф...