Ралф Лорън: Модата изчезва бързо. Стилът е завинаги.

Html code here! Even shortcodes! Replace this with your code and that's it.

Споделете, харесайте, последвайте ни:

Днес дизайнерът навършва 82

Ралф Лорън е от големите имена, познати в цял свят. Той е един от повелителите на модата. Стилът е в кръвта му. Този мъж днес става на 82 години.

Той е роден в Ню Йорк в еврейско семейство. Израства в „Бронкс“ заедно с тримата си по-големи братя. Момчетата са отгледани от майка им. Още от дете той знае с какво ще изкарва прехраната си и това е модата. Затова не е учудващо, че още много млад започва да работи в магазин за вратовръзки.

Още тогава той заявява: „Искам да стана милионер“. И става. Модната индустрия е негова страст, която му носи богатство и красота, тъй като за него работят едни от най-желаните жени в света, дефилирайки по „котешката пътека“ с негови дрехи. Може би затова той казва: „Това не е работа, това е радост“.

Покрай това, което прави, Лорън печели много известни приятели, сред които Кралското семейство, Опра Уинфри и много други.

За работата си е отличаван с не една и две награди. Има няколко статуетки за „Дизайнер на годината“ и такива за „Цялостен принос“. Разбира се, името му е отбелязано и на Алеята на славата. Звездата е там от 2011 г.

В свободното си време е отдаден на благотворителност, спорт и автомобили. Самият той има огромна колекция от ретро и съвременни коли.

Ralph Lauren Honoured at the CFDA Awards 2018 | The Rake

Събрахме за вас най-въздействащите и интересни цитати на Ралф Лорън:

“Личният стил означава да познаваш себе си и да вярваш в това всеки ден.”

“Вкусът и стилът не са само в дрехите. Те са в храната, в качествения живот. Да се движите и да ядете здравословно – всичко това е вкус към живота.”

“Стилът е нещо много лично. Няма нищо общо с модата. Модата изчезва бързо. Стилът е завинаги.”

“Модата не е само в етикетите. Не е само в марките. Модата е това, което носиш вътре в себе си.”

“Всеки ден е нова възможност да преоткрием себе си.”

“Вярвам в стила, не в модата.”

“Ние всички трябва да се борим да запазим своя уникален стил и вкус в свят, който се опитва да ни подчини.”

“Модата е свързана с вкуса и начина на живот, а не с възрастта. Вярвам, че всяка жена може да носи каквото си поиска, независимо на колко години е.”

ARTday.bg

spot_imgspot_img

ПОСЛЕДНО

Вирджиния Улф: Този, който краде мечтите ни, краде и живота ни

Истинското ѝ име е Аделайн Вирджиния Стивън. Тя е сред най-значимите представителки на модернизма. Сред класическите ѝ произведения са „Госпожа Далауей”, „Към фара” и...

„У дома“ – изложба на Димитър Каратонев в галерия „Париж“

На 2 април 2024 г. от 18.00 ч., галерия "Париж" ще представи изложбата "У дома", създадена от вече отдавна утвърдилия се на българската сцена...

Историята на Франциск от Асизи: как разгулният младеж се превръща в най-почитания светец в Италия

Франциск от Асизи е най-почитаният светец и покровител на Италия, в чест на който настоящият римски папа прие името му. На него е наречен...

Шагал – уникален, неподражаем и подкупващо чаровен (снимки/видео)

Марк Шагал е псевдоним на Мойше Захарович Шагалов, руски и френски художник от еврейски произход. Един от предшествениците на сюрреализма. Ражда се в град...

Носителят на „Икар“ Пенко Господинов: Справихме се отлично с Ловешкия театър

"Нашата интерпретация на образа на Иполит Воробянинов, която работехме заедно с целия екип, в основата на който стои режисьорът Дамян Тенев и моите прекрасни млади колеги...