Понеделник, 09 Март 2020 | Начинът на живот

Музикантът с изявление по повод мерките срещу коронавируса

Разнопосочни са мненията относно предприетите мерки за справяне с коронавируса. Едни считат, че наложените от правителството ограничения са абсолютно наложителни, други пък ги намират за пълна глупост.

Музикантът Калин Вельов също взе отношение по проблема, като се изказа именно в качеството си на артист, ощетен от действащите в момента забрани за провеждане на каквито и да е масови събития на закрито.

Снимка на Kalin Veliov.
Снимка: фейсбук

Ето какво написа в личния си профил във фейсбук Калин Вельов (текста публикуваме без редакторска намеса:

Аз разбирам афекта на всички колеги артисти и музиканти! Аз също съм засегнат от това което се случва..и финансово..и организационно! Никой от нас няма да излезе сух... Да, Обаче!!

Много е важно да стиснем зъби за 2 седмици.. Защото, ако тук стане като в Италия и карантината обхване големите градове и милиони хора, ще бъде страшно!! Тогава тази навременна в момента мярка да не се събираме заедно и накуп много хора, ще ни се види като галене по главата..

И заради бързото разпространение на тъпия вирус, има вероятност месеци след това да не работим и да забравим за дълго време за постановки и концерти!

Нека веднъж действаме преди събитията, а не след това!

Така че по-добре сега да спрем за 2, 3 седмици.. отколкото след това за месеци. По-добре сега да загубим участия, но скоро да продължим, отколкото да рискуваме това да се разпространи извън контрол и след това дълго време да си седим в къщи. Идва лято, ако спрем разпространението на време, ще бъде много добре!!

Имам приятели между вас, които са набили не малко пари в реклама и толкова безценно време в организация на събития.. Ужасно е това, няма 2 мнения!! 

Съгласен съм, че тази забрана трябва да важи и за големи търговски обекти, като МОЛОВЕ.. и кино прожекциите. (доколкото съм запознат за КИНОТО важи забраната)

Тези които в момента обвиняват Банов за цялата ситуация, да се замислят, ако те са на негово място с неговата отговорност как ще постъпят?! Можете ли да понесете тази отговорност за постъпките и решенията си, които ще засегнат много хора?? И финансово и здравословно. За всичко той ли е виновен?!? Щото е много лесно да си съдник от вкъщи, като вируса не е докопал теб или твоите близки (някои от тях в силно рискови групи). Много е лесно да съдиш, като носиш отговорност само за себе си.. А за хиляди, а за стотици хиляди? Ако стане епидемична вълна и спуснем кепенците за месеци напред?? После всички вкупом ще крещим, що не се взеха мерки навреме?!? И пак той ще е на пангара, нали?? Винаги недоволни.. Да, най-бързо се разпространява там където се събират много хора на близко отстояние, в затворено помещение.. За добро и лошо, ние сме тези които участваме най-активно в събирането на тези хора накуп и логично първо от хората на изкуството започват рестрикциите... Ние не знаем колко от нас го носят вече и на колко го предаваме с лекота, нали?! При едни се проявява и ги удря, други само го пренасят.

Никой не иска да смазва културата, нека се опитаме да гледаме по-далеч от носа си и извън рамките на себе си и парите.. Ще кажете, на чужд гръб и сто тояги са малко. Но точно тогава си помислете, дали сме готови да подложим на риск всички останали в залата и да пренебрегнем заплахата, за да се случат нещата по добрия предимно за нас лично начин?! Кой е егоистът в случая и кой мисли за доброто на повечето хора? Бъдете и прагматични: дори и да няма забрана, много от хората сами ще се дръпнат от масовите събития, за да не рискуват. И тези идващи мероприятия ще бъдат така или иначе половинчати като посещение. НЕ ЗНАЕМ КАКВО ПЕЧЕЛИМ, КОГАТО ГУБИМ!!! .. Но сме устроени да мислим първосигнално и да гледаме само тук и сега. Мислим че СЕГА е най-лошо, докато не се окаже ще има много по-лошо.

И тази криза ще мине, поне да се опитаме да мине по-бързо ..с общи усилия и разбиране на ситуацията.

ARTday.bg

СПОДЕЛЕТЕ


Съдържанието на този уеб сайт и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на ARTday.bg, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на ARTday.bg, с посочване на източника и добавяне на активен линк към www.artday.bg

Контакт с нас:

За реклама, изпращане на публикации и съобщения: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.m
ARTday.bg - всички права запазени. © 2017