Петък, 17 Януари 2020 | Начинът на живот

Актьорът от първо лице

Моята душа не се съдържа в очертанията на тялото ми. Тялото ми се състои от безграничността на моята душа.

Често съм казвал, че ми се иска хората да можеха да осъществят всичките си мечти, богатства и слава, за да видят, че това не е начинът, чрез който могат да намерят чувството за цялост.

От опит мога да Ви кажа, че ефектът, който имате върху другите, е най-ценната валута, която съществува. Защото всичко, което получите в живота, ще се разпадне, а всичко, което би останало от Вас, е това, което е в сърцето Ви.

Ние не сме аватарите, които създаваме. Ние не сме картинките от филмовата лента. 

Ние сме светлината, която проблясва. И всичко друго е просто дим и огледални завеси – разсейващи, но не истински завладяващи.

Нашите очи не са зрители, те са също прожектори, които показват втора история над картината, която виждаме пред нас през цялото време.

Страхът пише този сценарий.

Страхът ще бъде актьор във Вашия живот и Вие решавате до колко ще играе той.

Можете да прекарате целия си живот, измисляйки си призраци, тревожейки се за пътеката на бъдещето, но всичко, което някога ще бъде е това, което се случва тук – чрез решенията, които правим в този момент, водени от страха или любовта.

Много от нас избират пътя си от страх, преоблечен като практичност.

Това, което наистина искаме, изглежда невъзможно, извън обсега и абсурдно да очакваме, затова никога не се осмеляваме да го поискаме от Вселената.

Аз съм доказателството, че можете да го поискате.

Животът не се случва на Вас, той се случва заради Вас.

Защо не заложите на вярата? Не религия, а вяра. Не надежда, а вяра! Не вярвам в надеждата. Тя е просякът. Надеждата върви из между огъня, а вярата скача високо над него.

Вие сте готови и способни да направите невероятни неща в този свят. И след като днес излезете през тези врати, винаги ще имате само два избора - Любов или Страх.

Изберете Любовта и никога не позволявайте на страха да Ви обърне против Вашето игриво сърце.
_________________

Из встъпителната реч на Джим Кери по време на дипломирането на випуск 2014, Махариши Университет по мениджмънт

Превод и адаптация: Вили Паскова

Източник: online.rhetoric.bg; Заглавна снимка: hdnicewallpapers.com

ARTday.bg

СПОДЕЛЕТЕ


Съдържанието на този уеб сайт и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на ARTday.bg, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на ARTday.bg, с посочване на източника и добавяне на активен линк към www.artday.bg

Контакт с нас:

За реклама, изпращане на публикации и съобщения: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.m
ARTday.bg - всички права запазени. © 2017