Сряда, 09 Октомври 2019 | Начинът на живот

Намигащият емотикон не може да замести нечие „обичам те"

Празници много, поводи за радост – колкото щем. Времето ни променя с технологиите, които са плод на собствения ни разум. Обичаме все по-бавно, будуваме все по-бързо. Разменяме есемеси и емотикони, докато вечер се приспиваме с фоновия говор от телевизора.

Вече не пишем писма. Вече не се обясняваме в любов. Очакваме да бъдем обичани от човека до нас по подразбиране. Нещо като обич по занятие. А едно „обичам те“ върху лист хартия изостря сетивата ни и ни прави още по-отворени за любовта.

Ненаписаното писмо е тихата тъга, която изпълва всяка пощенска кутия.

Само пощальоните помнят радостта, която някога раззнасяха с кожените си чанти, преметнати през рамо. Помня униформите им. Помня как се усмихваха. Сега влачат брезентови колички след себе си, забили унили погледи в тротоарите. Разминават се с хора, които предимно съществуват, забравили какво е да се живее.

Намигащият емотикон не може да замести нечие „обичам те“, изписано собственоръчно в писмо до любимия човек. Ако не вярвате, пишете му. Тогава и пощенските кутии ще възвърнат позабравения си чар – също като любим роман, който след толкова години разлистваме отново.

Заглавна снимка: Ивелина Чолакова

Добромир Банев

ARTday.bg

СПОДЕЛЕТЕ


Съдържанието на този уеб сайт и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на ARTday.bg, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на ARTday.bg, с посочване на източника и добавяне на активен линк към www.artday.bg

Контакт с нас:

За реклама, изпращане на публикации и съобщения: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.m
ARTday.bg - всички права запазени. © 2017