ЦЕЛУВКАТА | Интересни факти

Html code here! Even shortcodes! Replace this with your code and that's it.

Споделете, харесайте, последвайте ни:

Какво още да знаем за най-интимния акт между двама

Ако обичате да се целувате, ще бъдете здрави, обясняват лекарите. Бръчките на лицето ви ще намалеят, а продължителността на живота ще се увеличи поне с 5 години, показват последните научни изследвания по темата за целувките.

Целувката е по-мощно средство срещу бръчки от всеки крем. Докато се целувате, раздвижвате 29 от всички 34 лицеви мускули. Целувката укрепва имунната система, а ако бъде особено страстна, организмът ви ще се сдобие с полезни вещества като мазнини, минерални соли и протеини. Благодарение на нея получавате антитела, с които да се борите с болестите.

Целувката е ефикасно средство срещу затлъстяването. Романтичната и кратка целувка изгаря 3,2 калории, докато продължителната (поне 1 минута) топи над 26 калории. Учените установили, че ако всеки ден се целувате по 3 минути за година ще свалите 3 килограма и това без диети и изтощителни тренировки.

Резултат с изображение за kiss

Целувката удължава живота и помага за преодоляване на депресията.

Тя е особено полезна при проблеми с белите дробове, тъй като, ако обикновено вдишваме около 20 пъти в минута, докато се целуваме, го правим три пъти по-често. По време на целувката мозъчните клетки се насищат с кислород, което увеличава способността за концентрация и подобрява паметта.

Адреналинът, който изпитваме, когато докосваме устните на срещуположния пол тонизира цялото тяло и подобрява настроението, пише БГНЕС. В тялото ни се произвежда вещество с наркотичен ефект 200 пъти по-силен от морфина.

Интересен факт е, че по време на целия си живот човек прекарва в целуване 20 160 секунди, което се равнява на изключително недостатъчните 4 минути и половина на година.

Резултат с изображение за kiss

Устните са 200 пъти по-чувствителни от пръстите на ръцете.

66% от мъжете и жените затварят очите си, когато се целуват, а останалата част обичат да наблюдават партньора.

Първата целувка в живота на човек се случва средно на 14 години, а най-дългата целувка в света е продължила 30 часа, 59 минути и 27 секунди.

Шимпанзетата, кучетата, конете и канадския таралеж също могат да се целуват.

65% от хората наклоняват главата си надясно по време на целувка. Лекарите установили, че навика да навеждаш главата си в определена посока се сформира още по време на развитието на плода.

ARTday.bg

spot_imgspot_img

ПОСЛЕДНО

Ромен Гари: Няма стари чанти, това са истории без любов

„Ромен Гари прекоси века като чергар, като безродник, не се подчини на никаква литературна школа, не се поддаде на никаква мода, опълчи се срещу...

Напусна ни скулпторът Антон Дончев

Отиде си известният скулптор Антон Дончев (1943-2024), съобщиха от Съюза на българските художници на своята страница във Фейсбук. Антон Дончев е един от най-ярките творци...

Пол Гоген – между щастието, скандалите и алкохола (ВИДЕО)

„Аз съм велик художник и го знам, защото е така.“ – това казва за себе си един от най-скандалните, но и най-талантливите, наистина, художници. Анри...

Очарователният образ на обикновения човек (видео)

„Беше висок метър осемдесет и осем и бе рус, хората често му казваха, че прилича на младия Гари Купър. Единственият човек, който го интересуваше....

Ден на Европа – празнуваме нашите истории!

Всяка година на 9 май отбелязваме Деня на Европа – годишнината от историческата Декларация на Шуман през 1950 г., но и първата официална стъпка...