Кейт МОС – Когато скандалът привлича (СНИМКИ/ВИДЕО)

Html code here! Even shortcodes! Replace this with your code and that's it.

Споделете, харесайте, последвайте ни:

На 16 януари известната британка става на 46 години

Днес отбелязва своя 45-и рожден ден един от най-известните и високо платени модели в света – Кейт Мос. По време на своята повече от 25-годишна кариера британката е работила с най-известните стилисти и фотографи и е украсявала с лицето си десетки списания, да не говорим за участията в рекламни кампании на водещи марки. Но въпреки милионите долари, славата, скандалите и безбройните връзки, и днес Кейт за пореден път търси любовта.


Кейт печели първия си милион на 20 години

В различни периоди сред избраниците й са били имена като Марк Уолбърг, Били Зейн, Джони Деп. Всеки един от тези мъже в живота й е повлиял на непокорната британка. А като резултат може да отбележи едно прекрасно дете – Лила Грейс, от връзката й с издателя Джеферсън Хак, и един брак – с Джими Хинс през 2011 г. Впрочем последното не е много сигурно, че още е факт…  Така или иначе информациите свързват Кейт с доста по-младия от нея Николай фон Бисмарк, или още по-младия Джейк Къртис. Просто… скандалът й прилича.


С голямата й любов Джони Деп

Но самата тя признава, че най-много сълзи е проляла за Джони Деп: „Той беше първият човек, който беше в състояние да се грижи за мен. Вярвах безусловно в това, което ми казваше или харесваше. Редовно се допитвах до него по различни въпроси и това много ми липсваше, след като се разделихме. Наистина изгубих човек, на когото можех да се доверя. Беше кошмарно. Години наред плаках за него!“


Лила Грейс за първи път се появи на корица с майка си през 2016 г.

А всичко започва повече от добре за 14-годишната Мос, когато пристига с майка си Линда в Щатите. Още на летище „Кенеди” в Ню Йорк я забелязва директорът на лондонската  агенция Storm Сара Дукас, която й предлага да се пробва като модел. След по-малко от две години Мос се появява на корицата на списание Face. Но супермодел я прави сътрудничеството с американската марка Calvin Klein. Кейт разбива монопола на високите „über-модели” от края на 80-те и началото на 90-те години, с техния вид на „богини”. С популярността на младата британка настъпи ерата на слабите модели-тийнейджъри. Успехът на Кейт някои обясняват и с факта, че тя изглежда като нормално момиче, което просто изкарва парите си, като показва дрехи.


Кейт краси с лицето и тялото си десетки корици

Първият си милион Кейт печели още на 20. А през 2000 г. получава титлата „най-високо платен модел в света” – доходите й се оценяват на 14,8 милиона долара. През 2005 г. тя подписва договор с Topshop, където се изявява като дизайнер и модел. А миналата година създаде своя собствена агенция – нейна отдавнашна мечта.

По време на дългата си кариера Мос е участвала в много кампании и ревюта на най-известните модни къщи, била е лице на козметични марки и модни къщи. И не престава да се появява на кориците на най-големите списания, като една от последните й фотосесии бе за Vogue, където позира заедно с дъщеря си.


Сватбата през 2011 г. с Джими Хинс

По повод рождения ден на една от най-известните и обсъждани жени на планетата, ви предлагаме интересни факти от нейната биография:

*По време на бременността си Кейт не се ограничава в храненето. За да напълнее и да разбере какво е усещането. Но след раждането, когато си връща формата, заявява, че „няма нищо по-вкусно от това да се чувстваш слаб”. Този слоган се появи дори на тениски, но те бяха изтеглени от продажба заради недоволството, което предизвикаха.

* След края на връзката й с Пийт Дохърти той се възползвал от услугите на компанията LifeGem, която е специализирана в производството на синтетични диаманти от въглерод, извлечен от пепелта на кремирани тела. Диамантът бил създаден от праха на котката на Пийт – Шели, която Мос много обичала.


С Пийт Дохърти

* Според признание на Кейт Мос, тя няма абсолютно никакво чувство за стил. Въпреки това, много от лъскавите списания и модни издания отдавна са й прилепили званието „икона на стила”.

* Освен с Topshop Мос е работила и с Longchamp, за които създава две колекции чанти.

* Самата Кейт признава, че най-голямата й любов е Джони Деп. Той се разделя с Мос, защото по това време се смята за „боклук”. Според Деп вината на красавицата е в това, че тя не му е помогнала, а обратното – дърпала го надолу.


Първата корица на британския модел

* През 1999 г. според медиите Кейт е печелила по 10 хиляди долара на ден.

* Според Кейт тя е в отлични отношения с бащата на детето си, главния редактор на Dazed & Confused Джеферсън Хак, и той все още й изпраща цветя всяка седмица.

* Скандалната британка е употребявала кокаин и хероин. През 2005 г. преминава курс на лечение в САЩ, но и досега не еприключила с алкохола и цигарите.

* Кейт издаде книга с най-любимите си снимки:  „Kate: The Kate Moss story“. Само за Vogue Великобритания тя има 30 корици.

* Британският художник Марк Куин отля в чест на Кейт Мос статуя от чисто злато, наречена „Сирена”, която е един от главните експонати Британския музей в Лондон. Тя се смята за една от най-скъпите съвременни скулптури.


Марк Куин със статуята на Кейт Мос от злато

* „Хората си мислят, че за успеха е нужно просто да имаш красиво лице. Обаче е много лесно да те сдъвчат и изплюят. Трябва да посрещнеш играта с високо вдигната глава, ако искаш да останеш в нея”, признава красавицата.

Люсиена Крумова

АRTday.bg

Следвайте страницата ни във Фейсбук: https://www.facebook.com/ArtDay.bg/

spot_imgspot_img

ПОСЛЕДНО

“Post Mortem” – изложба с произведения на Ставри Калинов се открива на 30 април (снимки)

„Арт Клуб Дипломат“ и галерия „Средец“ представят изложба “Post Mortem” с произведения на Ставри Калинов (1944 - 2023). Експозицията включва 12 скулптури и 49 картини, също живопис,...

Емилио Салгари: Спящият човек винаги е миролюбиво настроен

Днешните момчета със сигурност не са като момчетата отпреди 50-60 години. Най-малкото заради „дребната” подробност, че, унесени в дебнене на покемони и прочее виртуални...

Паднаха перките на кабаре „Мулен Руж“, най-известният клуб в Париж (видео)

Перките на забележителната червена вятърна мелница на фасадата на кабарето "Мулен Руж", най-известният клуб в Париж, паднаха на земята през нощта в ранните часове...

Ицко Финци на 91: Не ми изчезва желанието да се критикувам, да се гледам и да се питам кое е добро, кое е лошо

Ицхак Самуел Финци е роден на 25 април 1933 г. в София. Баща му е видният театрал и актьор Самуел Финци. Ицко е 7-годишен,...

Ела Фицджералд – вечните песни на черния славей (видео)

Родена е във Вирджиния, в Нюпорт Нюз, на 25 април 1917 г., но спомените ѝ започват от Харлем, Ню Йорк. За младата чернокожа пришълка,...