Най-странните филмови факти

Html code here! Even shortcodes! Replace this with your code and that's it.

Споделете, харесайте, последвайте ни:

Какво не знаем за магичното изкуство в Международния ден на киното

Днес се отбелязва Международният ден на киното. Денят се чества на годишнината от първата публична демонстрация през 1895 г. в „Гран-кафе“, Париж, на „движещи се фотографии“ с помощта на кинематографа, изобретен от братя Люмиер. В сайта Бъзфийд са публикувани резултатите от допитване сред потребителите за най-странните филмови факти, които са им известни. Ето и някои от тях:

– О’Джей Симпсън, актьорът и бивш играч по американски футбол, който навремето беше обвинен в двойно убийство и впоследствие оправдан, е бил спряган за ролята на култовия Терминатор в едноименния филм на Джеймс Камерън, станал нарицателен за Арнолд Шварценегер. Режисьорът обаче решава, че Симпсън е „твърде приятна личност“, за да изиграе толкова мрачен персонаж.

– Звукът на общуващи помежду си велосираптори в „Джурасик парк“ всъщност идва от чифтосващи се костенурки.

Резултат с изображение за alfred hitchcock psycho

– Филмът „Психо“ излиза в черно-бял вариант, тъй като режисьорът Алфред Хичкок постоянно се сблъсква с враждебни реакции по отношение на твърде кървавата сцена под душа.

– Сцената от „Криминале“, в която Винсънт (Джон Траволта) пробожда Мия (Ума Търман) с игла в сърцето, всъщност е заснета наобратно. В действителност Траволта издърпва иглата.

– Сцената с пожара в Атланта в класиката „Отнесени от вихъра“ е заснета, като за целта са подпалени стари декори на „Метро Голдуин Майер“.

Резултат с изображение за will hunting

– В оригиналния сценарий на „Добрият Уил Хънтинг“ авторите му, актьорите Бен Афлек и Мат Деймън, включват гей сцена, за да проверят кой наистина ще го прочете. Въпросната сцена е забелязана от Харви Уайнстийн, около когото през тази година се развихри шумен секс скандал, и той е нает за продуцент на филма.

– В „Джанго без окови“ в сцената, в която героят на Леонардо ди Каприо разбива чаша в изблик на гняв, актьорът се порязва и ръката му прокървява. Режисьорът Куентин Тарантино запазва автентичната ситуация във филма.

– Грегъри Пек приема ролята в хоръра „Поличбата“ (1976), за да се пребори със собствените си демони, след като синът му слага край на живота си непосредствено преди прослушването.

Резултат с изображение за harry potter

– Дубльорът на Даниъл Радклиф, прочул се с ролята на Хари Потър, се парализира по време на снимките на последния филм от поредицата. Актьорът организира кампания за набиране на средства, за да може младежът да плати образованието си в колеж.

– В „Последният ергенски запой“ актьорът Ед Хелмс наистина е с липсващ зъб. Хелмс още от тийнейджър има постоянен имплант, който е отстранен за снимките на филма.

– Хорърът „Писък“ отчасти е базиран върху действително масово убийство във Флорида през 90-те години на миналия век.

Резултат с изображение за scream

– По време на прочутата сцена в „Пришълецът“, в която страховитото създание излиза от гръдния кош на героинята Елън Рипли, всички актьори са в неведение какво ще се случи и ужасените им реакции във филма са напълно автентични.

– В друга страховита сцена – от хоръра „Кендимен“, актьорът Тони Тод слага истински пчели в устата си.

– В хитовата анимация „Таласъми ООД“ героинята Бу се озвучава от малката Мери Гибс. Тъй като невръстната озвучителка не я свърта на едно място, екипът й осигурява играчки в студиото и обикаля около нея с микрофон.

Резултат с изображение за home alone

– В сцена от хитовата комедия „Сам вкъщи“ актьорът Джо Пеши наистина ухапва младия си колега Маколи Кълкин.

– „Извънземното“ и „Полтъргайст“ първоначално е трябвало да бъдат един и същ филм, озаглавен „Нощни небеса“.

– В криминалния трилър „От другата страна“ актьорът Джак Никълсън решава, че оригиналната сцена не е достатъчно интензивна, и въпреки че не е по сценарий, насочва истински пистолет срещу колегата си Леонардо ди Каприо.

На заглавната снимка: Алфред Хичкок

АRTday.bg

Следвайте страницата ни във Фейсбук: https://www.facebook.com/ArtDay.bg/

spot_imgspot_img

ПОСЛЕДНО

Не се съмнявай, за да бъдеш обичан

„Любовта е онази космическа сила в света, която може да тонизира човешкия организъм. Любовта, даже в своето низше проявление, е сила, която хармонизира всички...

Чуйте общата песен, записана от синовете на Джон Ленън и Пол Маккартни (аудио)

Синовете на Пол Маккартни и Джон Ленън издават съвместен сингъл за пръв път, предаде Си Ен Ен. Записаната от тях песен е озаглавена Primrose...

Ерве Базен: Добро сърце не винаги означава и здрав разум

Ерве Базен е френски писател, участник в Съпротивата, борец за мир. В творчеството си критикува буржоазната действителност,а през 1979 г. е отличен с Ленинска...

Виктор Божинов: Българското киното бива унищожено заради суета, алчност и егоцентризъм

Днес разговарях с филмови разпространители и собственици на киносалони... Според тях, излизането на поредица от аматьорски, частни български игрални филми с изключително ниско качество,...

Светът преживява нов тежък епизод на избелване на коралите

Светът понастоящем преживява тежък епизод на избелване на коралите за втори път в рамките на десет години, като някои части от Големия бариерен риф...